Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalsters compleet voor laatste test voor Spelen

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 9:36

De Nederlandse voetbalsters werken met een volledige en fitte groep toe naar de laatste test voor de Olympische Spelen.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt woensdag op de trainingsaccommodatie in Kamogawa een besloten oefenwedstrijd tegen Canada. Dat duel begint om 9:00 uur Nederlandse tijd.

Limburgers
In de selectie zitten drie Limburgse voetbalsters: Lieke Martens uit Nieuw-Bergen, Dominique Janssen uit Horst en Lynn Wilms uit Tegelen. Ze reisden vorige week al af naar Japan. De stemming was opperbest.

Lees ook: Martens, Janssen en Wilms onderweg naar Olympische Spelen

Afgelopen week werd er flink getraind, maar was er ook tijd om de omgeving te verkennen tijdens een vrije dag.

Volledige selectie
Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters tot haar beschikking. De olympische selectie bestaat uit 22 voetbalsters, maar keepster Barbara Lorsheyd en spits Joëlle Smits zijn ook meegereisd naar Japan. Zij blijven tot de eerste groepswedstrijd bij de selectie, voor het geval er iemand wegvalt.

De kampioen van Europa debuteert volgende week woensdag op de Spelen tegen Zambia.

Kamogawa
De voetbalsters reizen zaterdag van Kamogawa, een stad aan de Japanse kust, naar het noordelijker gelegen Sendai. Daar werken de 'Leeuwinnen' de laatste voorbereidingen af voor het duel met Zambia in het Miyagi-stadion van Rifu.

Op zaterdag 24 juli spelen ze in dat stadion ook tegen Brazilië. Oranje reist vervolgens door naar Yokohama, voor de laatste groepswedstrijd op 27 juli tegen China.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen