Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalseizoen amateurs ten einde, profs in onzekerheid

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 20:53

Het seizoen voor de amateurvoetballers zit er op. Dat maakte de KNVB op de website bekend.

Door de aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het tot en met 28 april niet meer toegestaan om te voetballen.

Lees ook: Coronamaatregelen verlengd tot zeker 28 april

Gevolgen
Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Uitzondering
De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19.

Profvoetbal
Het profvoetbal verkeert ondertussen nog in onzekerheid, al liet premier Mark Rutte niets aan duidelijkheid te wensen over. Tot 1 juni wordt er geen betaald voetbal gespeeld, zei Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie.

Overleg
Woensdag overlegt de KNVB met de de Europese voetbalbond UEFA over hoe het betaalde voetbal in Europa dit seizoen wordt afgesloten. Het ideale scenario dat de KNVB voor ogen had om voor 30 juni klaar te zijn lijkt door de nieuwe maatregelen van de regering onhaalbaar. Na de UEFA bijeenkomst praten club en voetbalbond verder over de te volgen koers.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen