Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalseizoen amateurs ten einde, profs in onzekerheid

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 20:53

Het seizoen voor de amateurvoetballers zit er op. Dat maakte de KNVB op de website bekend.

Door de aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het tot en met 28 april niet meer toegestaan om te voetballen.

Lees ook: Coronamaatregelen verlengd tot zeker 28 april

Gevolgen
Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Uitzondering
De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19.

Profvoetbal
Het profvoetbal verkeert ondertussen nog in onzekerheid, al liet premier Mark Rutte niets aan duidelijkheid te wensen over. Tot 1 juni wordt er geen betaald voetbal gespeeld, zei Rutte dinsdagavond tijdens de persconferentie.

Overleg
Woensdag overlegt de KNVB met de de Europese voetbalbond UEFA over hoe het betaalde voetbal in Europa dit seizoen wordt afgesloten. Het ideale scenario dat de KNVB voor ogen had om voor 30 juni klaar te zijn lijkt door de nieuwe maatregelen van de regering onhaalbaar. Na de UEFA bijeenkomst praten club en voetbalbond verder over de te volgen koers.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen