Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetballers staan minuut stil tegen racisme

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 20:40

Voetballers van Roda JC, MVV en andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie zijn een minuut stil blijven staan meteen na de aftrap van de wedstrijden van vrijdagavond.

Met het statement willen de voetballers letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de strijd tegen racisme en discriminatie. Op alle borden in de stadions verscheen het bericht: "Racisme? Dan voetballen we niet."

Racistische leuzen
De directe aanleiding tot de actie is het incident bij de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior van afgelopen zondag waarin voetballer Ahmad Mendes Moreira van de Rotterdammers het slachtoffer was van racistische leuzen van Den Bosch-supporters. Arbiter Laurens Gerrets legde daarop korte tijd de wedstrijd stil.

Duidelijke statements
De collectieve actie is een initiatief van de Eredivisie CV en de Coƶperatie Eerste Divisie in samenwerking met de 34 betaald voetbalclubs, KNVB, Coaches Betaald Voetbal en spelersvakbond VVCS. De spelers van het Nederlands elftal lieten begin deze week met een paar duidelijke statements van zich horen.

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen