Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalkantine verwoest: club gaat uit van brandstichting

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:27

De voorzitter van de Landgraafse voetbalclub RKSV Sylvia, waar donderdagmiddag brand is uitgebroken in de kantine, vermoedt dat het vuur is aangestoken.

Dat zegt voorzitter Harry van der Wouw tegen L1.

Kantine verwoest
Rond 14:15 uur werd er alarm geslagen vanaf het sportcomplex aan de Puddelerweg. Bij de brand in de voetbalkantine kwam veel rook vrij. Het gebouw was niet meer te redden.

Pijn in het hart
"Ik sta hier met pijn in het hart", zegt Van der Wouw. De voorzitter zegt dat ooggetuigen mensen weg hebben zien rennen. "Maar dit doet pijn bij alle mensen die begaan zijn met deze club." De voetbalclub zit in een fusie met SVN. De kantine op het spotcomplex zou sowieso tegen de vlakte gaan. "Zo wil je het niet afsluiten. Dit is voor niemand niet goed. Het is een raar afscheid. Ik had nog iets om elke dag naartoe te gaan, maar dat is ons ontnomen."

Video: L1/Track'88

Clubhistorie
Volgens Van der Wouw zijn woensdagavond alle oude foto's weggehaald uit de kantine. Anders waren die ook verwoest door de brand. "Een geluk bij een ongeluk", zegt hij.

Lees ook: Grote rookwolken bij brand voetbalkantine

Poep op de vloer
Het is niet voor het eerst dat RKSV Sylvia wordt getroffen door vernielingen en brandstichting. Een half jaar geleden was het ook al raak. Eind december werd er ingebroken. Op de vloer van de kleedruimte werd gepoept en verschillende kranen in het gebouw werden opengedraaid. Ook werd geprobeerd een tractor in brand te steken.

Lees ook: Reden vandalisme fusieclubs vooralsnog een raadsel

Volgens Van der Wouw is er geen verband tussen de reeks incidenten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen