Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalkantine verwoest: club gaat uit van brandstichting

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 17:27

De voorzitter van de Landgraafse voetbalclub RKSV Sylvia, waar donderdagmiddag brand is uitgebroken in de kantine, vermoedt dat het vuur is aangestoken.

Dat zegt voorzitter Harry van der Wouw tegen L1.

Kantine verwoest
Rond 14:15 uur werd er alarm geslagen vanaf het sportcomplex aan de Puddelerweg. Bij de brand in de voetbalkantine kwam veel rook vrij. Het gebouw was niet meer te redden.

Pijn in het hart
"Ik sta hier met pijn in het hart", zegt Van der Wouw. De voorzitter zegt dat ooggetuigen mensen weg hebben zien rennen. "Maar dit doet pijn bij alle mensen die begaan zijn met deze club." De voetbalclub zit in een fusie met SVN. De kantine op het spotcomplex zou sowieso tegen de vlakte gaan. "Zo wil je het niet afsluiten. Dit is voor niemand niet goed. Het is een raar afscheid. Ik had nog iets om elke dag naartoe te gaan, maar dat is ons ontnomen."

Video: L1/Track'88

Clubhistorie
Volgens Van der Wouw zijn woensdagavond alle oude foto's weggehaald uit de kantine. Anders waren die ook verwoest door de brand. "Een geluk bij een ongeluk", zegt hij.

Lees ook: Grote rookwolken bij brand voetbalkantine

Poep op de vloer
Het is niet voor het eerst dat RKSV Sylvia wordt getroffen door vernielingen en brandstichting. Een half jaar geleden was het ook al raak. Eind december werd er ingebroken. Op de vloer van de kleedruimte werd gepoept en verschillende kranen in het gebouw werden opengedraaid. Ook werd geprobeerd een tractor in brand te steken.

Lees ook: Reden vandalisme fusieclubs vooralsnog een raadsel

Volgens Van der Wouw is er geen verband tussen de reeks incidenten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen