Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalfans mogelijk snel weer welkom in Duitse stadions

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 16:37

De voetbalclubs in de Duitse Bundesliga én 2. Bundesliga hopen bij de start van het nieuwe seizoen weer fans te mogen verwelkomen in de stadions.

Mocht de seizoensstart op 18 september een onhaalbare kaart voor de terugkeer van supporters blijken, dan hopen de clubs dat dat kort na die seizoensstart alsnog kan.

Goedkeuring
Normaliter bezoeken wekelijks duizenden voetbalfans uit Limburg de thuiswedstrijden van clubs als Borussia Mönchengladbach, Schalke 04, Borussia Dortmund en 1. FC Köln. Dinsdag bereikten de clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga overeenstemming over een coronaprotocol om fans te laten terugkeren in de stadions. De clubs wachten nu op goedkeuring van de autoriteiten.

Maatregelen
Daarnaast worden er enkele maatregelen genomen die hun weerslag zullen hebben op de stadionbeleving. Net als in Nederland zijn supporters van de bezoekende club in de komende tijd niet welkom. Ook zijn staantribunes, in Duitsland vaak van grote omvang, voorlopig niet toegestaan.

Kaarten op naam, geen alcohol
In het protocol staat verder dat de toegangskaarten voor de wedstrijden op naam moeten staan. Met die laatste maatregel kunnen instanties anticiperen op corona-infectiehaarden. Verder schenken de clubs voorlopig geen alcohol in hun thuishavens.

De gezondheidsministers van alle Duitse staten overleggen volgende week over het door de clubs opgesteld coronaprotocol.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen