Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalclubs Venlo boos over huurverhoging accommodaties

Geplaatst opmaandag 4 november 2019 - 15:09

De veertien voetbalverenigingen in Venlo hebben protest aangetekend tegen de geplande tariefverhoging voor sportaccommodaties in de gemeente.

Dat meldt Omroep Venlo.

Brandbrief
De voorzitters van de veertien verenigingen hebben gezamenlijk een brandbrief naar het gemeentebestuur gestuurd. Het college van burgemeester en wethouders wil de tarieven trapsgewijs verhogen in drie jaar tijd. Dat komt uiteindelijk uit op een stijging van meer dan veertig procent.

Trend
De gemeenteraad wist een vergelijkbaar voorstel vorig jaar nog te blokkeren, maar dit jaar probeert het college het opnieuw, tot afgrijzen van de voorzitters: "De huurstijging betekent een verhoging in kosten per vereniging van enkele duizenden euro’s per jaar tot zelfs meer dan tienduizend euro", zo staat in de brief, geciteerd door de lokale omroep. "Daarnaast versterkt u hiermee de trend die zich de laatste jaren openbaart, dat steeds minder mensen aangesloten zijn bij verenigingen en minder bewegen, met alle gezondheidsproblemen van dien."

Afhaken
De clubs zijn bang dat de drempel om te sporten voor een bepaalde groep mensen te groot wordt om zich bij een vereniging in te schrijven. "Lid zijn van sportverenigingen is straks alleen nog maar voor bepaalde groepen mensen weggelegd, namelijk voor de gefortuneerden en voor de mensen die de contributie vergoed krijgen uit het Jeugdsportfonds. Bij de mensen die niet tot één van deze twee groepen behoren, lopen we een groot risico dat zij zullen afhaken."

De tariefverhoging wordt woensdag besproken in de Venlose gemeenteraad.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen