Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voetbalclubs gestraft na vechtpartij

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 16:25

VV Sanderbout en VV Amstenrade uit de 5e klasse B krijgen als gevolg van een vechtpartij een geldboete en puntenaftrek. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB maandagochtend laten weten.

Bij de vechtpartij van vorige maand waren spelers en toeschouwers betrokken.

Boete
Na het onderzoek van de KNVB heeft de tuchtcommissie uitspraak gedaan waarbij de Sittardse club Sanderbout een hogere geldboete krijgt opgelegd van vierhonderd euro. Amstenrade daarentegen moet een boete van honderd euro betalen. De boete voor de Sittardse club is hoger, vanwege het lastig vallen van de scheidsrechter. Hiernaast ontvangen beide verenigingen ook nog puntenaftrek. Sanderbout krijgt vier punten in mindering en Amstenrade één punt.

Klein raadsel
Huub
Cuijpers, voorzitter van Sanderbout, vindt de boete behoorlijk zwaar. Zowel het geldbedrag als de punten die in mindering worden gebracht. "Waarom de boete voor ons veel hoger uitpakt is mij een klein raadsel. Het zal er wel mee te maken hebben dat het op ons complex is gebeurd."

Hoger beroep
Sanderbout is vooralsnog niet van plan om in hoger beroep te gaan tegen deze straf. Uiterlijk donderdag moet de club beslissen of beroep wordt aangetekend. Voorzitter Harry Geurten van Amstenrade wil niet reageren, voordat er een bestuursvergadering heeft plaatsgevonden. Maandagavond steken de bestuursleden de koppen bij elkaar om de kwestie te bespreken.

Einduitslag
De resterende speeltijd wordt niet meer ingehaald. De 3-2 voorsprong van Amstenrade wordt definitief de einduitslag.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen