Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voetbalclubs gestraft na vechtpartij

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 16:25

VV Sanderbout en VV Amstenrade uit de 5e klasse B krijgen als gevolg van een vechtpartij een geldboete en puntenaftrek. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB maandagochtend laten weten.

Bij de vechtpartij van vorige maand waren spelers en toeschouwers betrokken.

Boete
Na het onderzoek van de KNVB heeft de tuchtcommissie uitspraak gedaan waarbij de Sittardse club Sanderbout een hogere geldboete krijgt opgelegd van vierhonderd euro. Amstenrade daarentegen moet een boete van honderd euro betalen. De boete voor de Sittardse club is hoger, vanwege het lastig vallen van de scheidsrechter. Hiernaast ontvangen beide verenigingen ook nog puntenaftrek. Sanderbout krijgt vier punten in mindering en Amstenrade één punt.

Klein raadsel
Huub
Cuijpers, voorzitter van Sanderbout, vindt de boete behoorlijk zwaar. Zowel het geldbedrag als de punten die in mindering worden gebracht. "Waarom de boete voor ons veel hoger uitpakt is mij een klein raadsel. Het zal er wel mee te maken hebben dat het op ons complex is gebeurd."

Hoger beroep
Sanderbout is vooralsnog niet van plan om in hoger beroep te gaan tegen deze straf. Uiterlijk donderdag moet de club beslissen of beroep wordt aangetekend. Voorzitter Harry Geurten van Amstenrade wil niet reageren, voordat er een bestuursvergadering heeft plaatsgevonden. Maandagavond steken de bestuursleden de koppen bij elkaar om de kwestie te bespreken.

Einduitslag
De resterende speeltijd wordt niet meer ingehaald. De 3-2 voorsprong van Amstenrade wordt definitief de einduitslag.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen