Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalclub Stevensweert moet verhuizen

Geplaatst opmaandag 15 juni 2015 - 7:35

De gemeente Maasgouw zegt de huurovereenkomst met vv Stevensweert op. De voetbalclub moet vóór 1 augustus 2016 het pand verlaten.

Schoon genoeg heeft de gemeente Maasgouw van het aanhoudende verzet van voetbalvereniging Stevensweert tegen een verhuizing naar Ohé en Laak.

Huurovereenkomst
Daarom heeft het college van B enW besloten de huurovereenkomst per 1 augustus 2016 op te zeggen. "We hebben de voetbalclub eerder gevraagd vrijwillig de huuroverkomst op te zeggen, zodat we samen kunnen werken aan het plan van de verhuizing", zegt wethouder Wilms.

Hier kreeg de gemeente geen antwoord op. "Dan moeten we maatregelen treffen."

Walburgia
Het is de bedoeling dat de club gebruik gaat maken van het sportpark van Walburgia in Ohé en Laak, 1200 meter van hun eigen velden in Stevensweert. Maar de voetbalclub weigert te verhuizen.

Voorheen werd verondersteld dat de huurovereenkomst enkel door de voetbalclub zelf kon worden opgezegd. Uit onderzoek is gebleken dat het volgens het Burgerlijk Wetboek wel degelijk kan worden ontboden door de gemeente zelf.

Ledenvergadering
Huub Peeters, voorzitter van vv Stevensweert, wil pas na de ledenvergadering op 26 juni reageren op de gedwongen verhuizing.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter moet voetbalclub Stevensweert van veld jagen
Schadeclaim in moordzaak Schinnen
Historische duiker gevonden bij kasteel Ohé en Laak
Kaarsen Stroomstoring Stroom
Stroomstoring treft Maasbracht en Stevensweert
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen