Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalclub Sittard: 'Royeer avondklokrelschoppers'

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:11

Voetbalvereniging VV Sittard gaat leden die deelnemen aan rellen of plunderingen direct uit de club zetten.

De Sittardse amateurvoetbalclub is tot dit bestuursbesluit gekomen nadat ze met afschuw de beelden van de rellen in Geleen heeft gezien.

Signaal
Het bestuur van de voetbalclub voelt zich maatschappelijk verplicht om actie te ondernemen. Zeker toen er geluiden binnenkwamen dat er na de rellen in Geleen ook rellen in Sittard en Born op stapel stonden. Bestuurslid Michel Bons: "Wij hopen dat meer sportverenigingen dit signaal gaan afgeven. Het zou zeker krachtiger zijn als jongeren in de gaten krijgen dat je je zowel op het veld als ook daarbuiten te gedragen hebt.

Duidelijk
De club neemt duidelijk stelling tegen de rellen en plunderingen. Bons: "We zijn zeer duidelijk naar onze leden: als je meedoet aan de rellen dan besluit je ook meteen dat je geen lid meer wilt zijn van onze voetbalclub."

Geen leden
De vereniging heeft op dit moment geen signalen dat er leden hebben deelgenomen aan de onrust afgelopen zondag in Geleen. Maar mocht de vereniging aanwijzingen krijgen dat spelers daar aanwezig waren dan wordt alsnog de daad bij het woord gevoegd en eindigt per direct het lidmaatschap van VV Sittard.

Domme dingen
"Wij willen onze jongens ook beschermen om geen domme dingen te doen. We zijn zeker geen vervangende politie, maar we willen ook naar de ouders toe een signaal geven dat zij op hun kinderen moeten letten. Je maakt niet alleen spullen van anderen kapot, maar je maakt ook je toekomst voor jezelf kapot, om te beginnen bij onze vereniging," voegt Michel Bons toe.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen