Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalclub Sittard: 'Royeer avondklokrelschoppers'

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 16:11

Voetbalvereniging VV Sittard gaat leden die deelnemen aan rellen of plunderingen direct uit de club zetten.

De Sittardse amateurvoetbalclub is tot dit bestuursbesluit gekomen nadat ze met afschuw de beelden van de rellen in Geleen heeft gezien.

Signaal
Het bestuur van de voetbalclub voelt zich maatschappelijk verplicht om actie te ondernemen. Zeker toen er geluiden binnenkwamen dat er na de rellen in Geleen ook rellen in Sittard en Born op stapel stonden. Bestuurslid Michel Bons: "Wij hopen dat meer sportverenigingen dit signaal gaan afgeven. Het zou zeker krachtiger zijn als jongeren in de gaten krijgen dat je je zowel op het veld als ook daarbuiten te gedragen hebt.

Duidelijk
De club neemt duidelijk stelling tegen de rellen en plunderingen. Bons: "We zijn zeer duidelijk naar onze leden: als je meedoet aan de rellen dan besluit je ook meteen dat je geen lid meer wilt zijn van onze voetbalclub."

Geen leden
De vereniging heeft op dit moment geen signalen dat er leden hebben deelgenomen aan de onrust afgelopen zondag in Geleen. Maar mocht de vereniging aanwijzingen krijgen dat spelers daar aanwezig waren dan wordt alsnog de daad bij het woord gevoegd en eindigt per direct het lidmaatschap van VV Sittard.

Domme dingen
"Wij willen onze jongens ook beschermen om geen domme dingen te doen. We zijn zeker geen vervangende politie, maar we willen ook naar de ouders toe een signaal geven dat zij op hun kinderen moeten letten. Je maakt niet alleen spullen van anderen kapot, maar je maakt ook je toekomst voor jezelf kapot, om te beginnen bij onze vereniging," voegt Michel Bons toe.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen