Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbal: deze Limburgers overwinteren 'in Europa'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 6:00

In de Champions League en Europa League is deze week definitief het kaf van het koren gescheiden. Voor de Limburgse afvaardiging leverde dat wisselend succes op.

Er zijn immers nog maar twee Limburgse troeven die overwinteren 'in Europa': Perr Schuurs en Pepijn Lijnders.

Spectaculair
Schuurs zag woensdag vanaf de tribune in de Johan Cruijff ArenA hoe zijn teamgenoten op spectaculaire wijze met 3-3 gelijkspeelden tegen Bayern München. Ajax, dat al verzekerd was van een plek in de achtste finales van het miljoenenbal, speelde tegen de Duitsers om de groepswinst. Na zes treffers, twee rode kaarten en zeven minuten blessuretijd trok de Rekordmeister echter aan het langste eind.

Debuut
Ajax stuit zodoende in de knock-out-fase op één van de zeven andere groepswinnaars. Schuurs hoopt in dat tweeluik zijn Champions League-debuut te maken; de verdediger uit Nieuwstadt kwam tot dusver niet verder dan een plekje op de bank in dat toernooi. Maandagmiddag wordt bij de loting bekend tegen wie Ajax het gaat opnemen.

Foto: Orange Pictures

Assistent
Een andere Limburger die 'door' is, is Pepijn Lijnders. De oefenmeester uit Broekhuizen zag zijn avontuur als hoofdtrainer bij NEC nog geen jaar geleden op een deceptie uitdraaien, maar keerde daarna terug bij Liverpool FC. Lijnders is daar één van de assistenten van manager Jürgen Klopp, die het met de Reds vorig jaar nog tot de finale van het miljoenenbal schopte.

Anfield
Het bereiken van de knock-outfase van de Champions League bleek dit seizoen een zware dobber voor Liverpool. Op Anfield werd Napoli met 1-0 geklopt en dat was nét voldoende om de volgende ronde te bereiken. Net als Ajax zal Liverpool, met Lijnders in de dug-out, nu tegen een groepswinnaar moeten spelen.

Pepijn Lijnders als trainer van NEC.
Foto: Orange Pictures

PSV
Schuurs en Lijnders moeten dus de Limburgse eer gaan verdedigen. Het PSV van coach Mark van Bommel uit Maasbracht en vaste waarde Jorrit Hendrix uit Panningen pakte in een poule met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale slechts twee punten, waardoor zij zowel de Champions League als de Europa League op hun spreekwoordelijke buik kunnen schrijven.

Brenet
Ook Kerkradenaar Joshua Brenet had zijn zinnen gezet op overwintering in Europa, maar dat bleek niet weggelegd voor de Duitse subtopper Hoffenheim. Manchester City, Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk waren de blauw-witten te snel af. Brenet kwam in twee pouleduels in actie.

Belgisch-Limburg
In de Europa League is de Limburgse inbreng sowieso snel opgesomd: die is er namelijk niet. Wel heeft een ploeg uit Belgisch-Limburg de schifting overleefd: Racing Genk. Die club nestelde zich bij de laatste 32 ploegen in dat toernooi door als eerste te eindigen in een poule met Malmö FF, Besiktas en Sarpsborg. Ook de loting van de Europa League vindt vrijdagmiddag plaats.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen