Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voetbal: deze Limburgers overwinteren 'in Europa'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 6:00

In de Champions League en Europa League is deze week definitief het kaf van het koren gescheiden. Voor de Limburgse afvaardiging leverde dat wisselend succes op.

Er zijn immers nog maar twee Limburgse troeven die overwinteren 'in Europa': Perr Schuurs en Pepijn Lijnders.

Spectaculair
Schuurs zag woensdag vanaf de tribune in de Johan Cruijff ArenA hoe zijn teamgenoten op spectaculaire wijze met 3-3 gelijkspeelden tegen Bayern München. Ajax, dat al verzekerd was van een plek in de achtste finales van het miljoenenbal, speelde tegen de Duitsers om de groepswinst. Na zes treffers, twee rode kaarten en zeven minuten blessuretijd trok de Rekordmeister echter aan het langste eind.

Debuut
Ajax stuit zodoende in de knock-out-fase op één van de zeven andere groepswinnaars. Schuurs hoopt in dat tweeluik zijn Champions League-debuut te maken; de verdediger uit Nieuwstadt kwam tot dusver niet verder dan een plekje op de bank in dat toernooi. Maandagmiddag wordt bij de loting bekend tegen wie Ajax het gaat opnemen.

Foto: Orange Pictures

Assistent
Een andere Limburger die 'door' is, is Pepijn Lijnders. De oefenmeester uit Broekhuizen zag zijn avontuur als hoofdtrainer bij NEC nog geen jaar geleden op een deceptie uitdraaien, maar keerde daarna terug bij Liverpool FC. Lijnders is daar één van de assistenten van manager Jürgen Klopp, die het met de Reds vorig jaar nog tot de finale van het miljoenenbal schopte.

Anfield
Het bereiken van de knock-outfase van de Champions League bleek dit seizoen een zware dobber voor Liverpool. Op Anfield werd Napoli met 1-0 geklopt en dat was nét voldoende om de volgende ronde te bereiken. Net als Ajax zal Liverpool, met Lijnders in de dug-out, nu tegen een groepswinnaar moeten spelen.

Pepijn Lijnders als trainer van NEC.
Foto: Orange Pictures

PSV
Schuurs en Lijnders moeten dus de Limburgse eer gaan verdedigen. Het PSV van coach Mark van Bommel uit Maasbracht en vaste waarde Jorrit Hendrix uit Panningen pakte in een poule met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale slechts twee punten, waardoor zij zowel de Champions League als de Europa League op hun spreekwoordelijke buik kunnen schrijven.

Brenet
Ook Kerkradenaar Joshua Brenet had zijn zinnen gezet op overwintering in Europa, maar dat bleek niet weggelegd voor de Duitse subtopper Hoffenheim. Manchester City, Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk waren de blauw-witten te snel af. Brenet kwam in twee pouleduels in actie.

Belgisch-Limburg
In de Europa League is de Limburgse inbreng sowieso snel opgesomd: die is er namelijk niet. Wel heeft een ploeg uit Belgisch-Limburg de schifting overleefd: Racing Genk. Die club nestelde zich bij de laatste 32 ploegen in dat toernooi door als eerste te eindigen in een poule met Malmö FF, Besiktas en Sarpsborg. Ook de loting van de Europa League vindt vrijdagmiddag plaats.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen