Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbal: deze Limburgers overwinteren 'in Europa'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 6:00

In de Champions League en Europa League is deze week definitief het kaf van het koren gescheiden. Voor de Limburgse afvaardiging leverde dat wisselend succes op.

Er zijn immers nog maar twee Limburgse troeven die overwinteren 'in Europa': Perr Schuurs en Pepijn Lijnders.

Spectaculair
Schuurs zag woensdag vanaf de tribune in de Johan Cruijff ArenA hoe zijn teamgenoten op spectaculaire wijze met 3-3 gelijkspeelden tegen Bayern München. Ajax, dat al verzekerd was van een plek in de achtste finales van het miljoenenbal, speelde tegen de Duitsers om de groepswinst. Na zes treffers, twee rode kaarten en zeven minuten blessuretijd trok de Rekordmeister echter aan het langste eind.

Debuut
Ajax stuit zodoende in de knock-out-fase op één van de zeven andere groepswinnaars. Schuurs hoopt in dat tweeluik zijn Champions League-debuut te maken; de verdediger uit Nieuwstadt kwam tot dusver niet verder dan een plekje op de bank in dat toernooi. Maandagmiddag wordt bij de loting bekend tegen wie Ajax het gaat opnemen.

Foto: Orange Pictures

Assistent
Een andere Limburger die 'door' is, is Pepijn Lijnders. De oefenmeester uit Broekhuizen zag zijn avontuur als hoofdtrainer bij NEC nog geen jaar geleden op een deceptie uitdraaien, maar keerde daarna terug bij Liverpool FC. Lijnders is daar één van de assistenten van manager Jürgen Klopp, die het met de Reds vorig jaar nog tot de finale van het miljoenenbal schopte.

Anfield
Het bereiken van de knock-outfase van de Champions League bleek dit seizoen een zware dobber voor Liverpool. Op Anfield werd Napoli met 1-0 geklopt en dat was nét voldoende om de volgende ronde te bereiken. Net als Ajax zal Liverpool, met Lijnders in de dug-out, nu tegen een groepswinnaar moeten spelen.

Pepijn Lijnders als trainer van NEC.
Foto: Orange Pictures

PSV
Schuurs en Lijnders moeten dus de Limburgse eer gaan verdedigen. Het PSV van coach Mark van Bommel uit Maasbracht en vaste waarde Jorrit Hendrix uit Panningen pakte in een poule met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale slechts twee punten, waardoor zij zowel de Champions League als de Europa League op hun spreekwoordelijke buik kunnen schrijven.

Brenet
Ook Kerkradenaar Joshua Brenet had zijn zinnen gezet op overwintering in Europa, maar dat bleek niet weggelegd voor de Duitse subtopper Hoffenheim. Manchester City, Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk waren de blauw-witten te snel af. Brenet kwam in twee pouleduels in actie.

Belgisch-Limburg
In de Europa League is de Limburgse inbreng sowieso snel opgesomd: die is er namelijk niet. Wel heeft een ploeg uit Belgisch-Limburg de schifting overleefd: Racing Genk. Die club nestelde zich bij de laatste 32 ploegen in dat toernooi door als eerste te eindigen in een poule met Malmö FF, Besiktas en Sarpsborg. Ook de loting van de Europa League vindt vrijdagmiddag plaats.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen