Overslaan en naar de inhoud gaan

Voet tussen de treindeur: cel en forse boete

Geplaatst opzaterdag 4 november 2017 - 8:54

Een 21-jarige man uit Sittard is dinsdag opgepakt, nadat hij zijn voet tussen een treindeur plaatste en vervolgens een NS-medewerker zou hebben bedreigd bij zijn aanhouding.

Na bijna een dag in de cel te hebben gezeten, kreeg de man een boete van vijfhonderd euro.

Te laat
De man kan het nog steeds niet geloven. Hij was aan de late kant, dus rende hij over het perron in Sittard om zijn trein naar Maastricht alsnog te kunnen halen. Vlak voor zijn neus sloten de treindeuren zich. "Een conducteur hield de deur tegen met zijn voet, zodat ik nog naar binnen kon. Ik deed hetzelfde", zegt de man tegenover 1Limburg.

Beveiliging
Blijkbaar viel het tafereel de beveiligingsmensen op station Sittard direct op. "Dus die conducteur zei: 'Sorry man, maar dit mag eigenlijk niet. Ik moet de deur dicht laten gaan.' Dat vond ik geen probleem, dan maar wachten. Maar de beveiliging kwam naar me toe en zei dat ik was aangehouden", vertelt de twintiger.

Niet serieus
Hij nam de boodschap eerst niet serieus en ging daarom op een bankje zitten, zo zegt hij. "Want kom op: aangehouden voor een voet tussen de treindeur? Iedereen doet dat!" Maar het bleek de NS-medewerkers menens. "Ik kon of zelf mee naar het politiebureau, of in de handboeien."

Foto: Erwin Minkenberg

Bedreiging
Naar eigen zeggen raakte de ongelukkige reiziger toen gefrustreerd. "Ik had mijn handen in mijn jaszakken. Toen ze over die handboeien begonnen, stak ik ze in een keer naar voren. Zo van: kom, doe dan. En toen werd het nog erger, zeiden ze dat ik ze bedreigde. Echt onbegrijpelijk."

Verzet
De NS bevestigt dat het voorval is begonnen met de voet tussen de deur. "Vervolgens werkte meneer niet mee tijdens zijn aanhouding en hebben we hem overgedragen aan de politie", zo vertelt een woordvoerder van de spoorwegbeheerder.

Forse boete
Voor deze 'bedreiging' kreeg de man dus een boete van vijfhonderd euro. "Het is een beschikking, dus hij hoeft hem niet te accepteren", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Maar als hij hem niet accepteert, komt dit voor de rechter. Wij kunnen niks zeggen over de bedreiging die hij heeft geuit, maar we denken genoeg bewijs te hebben."

De jongen heeft ondertussen juridische hulp gezocht en overweegt de boete aan te vechten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen