Overslaan en naar de inhoud gaan

Voerendaal hoopt op Limburgse hoedjes tijdens Prinsjesdag

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 17:46

ID Hats in Voerendaal kijkt met spanning uit naar Prinsjesdag. De groothandel in hoeden hoopt dat dinsdag verschillende ontwerpen uit hun collectie te zien zijn bij de troonrede.

Vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag onder andere minister Edith Schippers een hoed uit Voerendaal.

Wereldwijd
Of dit jaar opnieuw creaties van ID Hats te zien zijn, is volgens eigenaar Jos Verhoeven moeilijk te zeggen. Het bedrijf ontwerpt zelf hoeden, maar exporteert deze naar 23 landen wereldwijd, waaronder Zuid-Korea, Japan en Duisland. "Wij verkopen onze hoeden aan veel winkels in de hele wereld. Die verkopen ze weer aan de consument."

Koningin Maxima
Soms zien ze hun hoeden terug op tv of op foto's. "Zo heeft Maxima een hoed van ons bij een Griekse winkel gekocht. Die heeft ze onder andere gedragen tijdens de Olympische Spelen in Rio", aldus Verhoeven.

Bekende mensen
Volgens ontwerpster Marly Vroemen uit Heerlen is het belangrijk dat de hoeden door bekende mensen worden gedragen. "Dan neemt de vraag naar die hoeden toe." Naast het ontwerpen van hoeden, heeft Vroemen ook de leiding over hoedenwinkels in Amsterdam, Londen en Dusseldorf.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen