Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeren wil toeristisch Heuvelland-scenario vermijden

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 14:05

De Belgische grensgemeente Voeren wil een halt toeroepen aan het toerisme in de Voerstreek. Burgemeester Huub Broers wil dat er verder geen toeristische accommodaties meer bijkomen.

Broers zei dinsdag op L1 Radio dat het toppunt stilaan is bereikt.

Niet als Heuvelland
"We willen niet dat het hier zo wordt als net over de grens in het Heuvelland, we willen in Voeren de natuur en landbouw behouden", aldus Broers. In de Voerstreek is het nog relatief rustig maar toch neemt het aantal wandelaars en fietsers toe.

Boeren
Dat is volgens Broers geen probleem, omdat die toeristen juist komen vanwege de rust. "We willen ook de boeren behouden en niet zoals in Nederland dat de boer ergens op een berg zit en dan de mest uitrijdt bij ons."

De Voerstreek kent zes dorpen die vrijwel grenzen aan het Heuvelland.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen