Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeren wil toeristisch Heuvelland-scenario vermijden

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 14:05

De Belgische grensgemeente Voeren wil een halt toeroepen aan het toerisme in de Voerstreek. Burgemeester Huub Broers wil dat er verder geen toeristische accommodaties meer bijkomen.

Broers zei dinsdag op L1 Radio dat het toppunt stilaan is bereikt.

Niet als Heuvelland
"We willen niet dat het hier zo wordt als net over de grens in het Heuvelland, we willen in Voeren de natuur en landbouw behouden", aldus Broers. In de Voerstreek is het nog relatief rustig maar toch neemt het aantal wandelaars en fietsers toe.

Boeren
Dat is volgens Broers geen probleem, omdat die toeristen juist komen vanwege de rust. "We willen ook de boeren behouden en niet zoals in Nederland dat de boer ergens op een berg zit en dan de mest uitrijdt bij ons."

De Voerstreek kent zes dorpen die vrijwel grenzen aan het Heuvelland.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen