Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voedselproject DSM ook naar Ethiopië

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 6:00

DSM breidt de wereldwijde projecten om ondervoeding op te lossen verder uit.

Het Heerlense bedrijf in de voedings- en grondstoffenindustrie timmert al vier jaar in het Oost-Afrikaanse Rwanda aan de weg om het hongerprobleem daar aan te pakken.

Fortune
De voormalige steenkolen- en chemiereus doet dat door voedzaam eten te leveren, maar ook boeren zelfvoorzienend te laten worden. Dat is inmiddels zo succesvol dat het project navolging krijgt in onder meer Ethiopië en andere landen. Dat zei DSM-bestuurder Feike Sijbesma naar aanleiding van de hoge notering van het bedrijf op de Fortune-lijst van 'World changing companies'.

Lees ook: DSM tweede op lijst wereldverbeteraars

Verenigde Naties
​Sijbesma is op dit moment bij de Verenigde Naties in New York om daar onder meer te spreken over klimaatverandering en ondervoeding. Vorig jaar stond DSM voor het eerst op de lijst van Fortune, toen op plek 42, dit jaar is dat plek twee. Daarmee laat de onderneming andere gerenommeerde bedrijven zoals Apple achter zich.

Erkenning
Sijbsma zegt blij te zijn dat de inspanningen van DSM erkend worden en merkt wel dat zijn bedrijf in New York op de nodige belangstelling kan rekenen. "Dat geeft veel respect en erkenning bij politici en directeuren van andere ondernemingen. En dat helpt om DSM op de kaart te zetten."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen