Overslaan en naar de inhoud gaan

Voedselbanken staan stil bij Dag van de Armoede

Geplaatst opdonderdag 16 oktober 2014 - 22:36

Verschillende voedselbanken in Limburg besteden vrijdag aandacht aan de Dag van de Armoede.

Zo bespreekt wethouder Vera Tax in Venlo uitgebreid het armoedebeleid in de gemeente met betrokken instanties. En wordt in Schinveld door raadsleden en de griffier van de gemeente Onderbanken voedsel ingezameld voor de voedselbank in Landgraaf.

De voedselbanken bestaan dit jaar alweer 12 jaar en zijn inmiddels een onmisbare schakel in de lokale zorg voor armen.

30 procent gestegen
De afgelopen twee jaar is het aantal nieuwe aanmeldingen bij voedselbanken met 30 procent gestegen. Om de toenemende vraag de baas te kunnen worden, komen medewerkers van bijna alle 150 voedselbanken in ons Nederland bij elkaar.

Volgens de organisatoren moet de bijeenkomst het begin zijn van intensieve samenwerking tussen de voedselbanken.

Actie regionale omroepen
Later dit jaar steekt L1 samen met alle andere regionale omroepen van Nederland de handen ineen om de Voedselbank te helpen. De actie vindt plaats in de weken voor kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december.

Het is de bedoeling om samen met luisteraars, kijkers en webbezoekers zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Chantal Nijkerken definitief op plek 30 in VVD-kieslijst
Venlonaar donderdagavond in Over Mijn Lijk
Merendeel Limburgse gemeenten krijgt extra geld jeugdzorg
Wethouders luiden noodklok over aanhoudende bezuinigingen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen