Overslaan en naar de inhoud gaan

Voedselbankactie Limburg: meer dan 32.000 producten

Geplaatst opzondag 13 december 2020 - 18:05

De Voedselbankactie van de Limburse horeca- en eventbranche heeft meer dan 32.000 artikelen opgeleverd.

Dat maakt de ambassadeur van de actie, acteur Huub Stapel, zondag bekend in L1mburg Centraal.

Video: L1

Grof schandaal
"Het is een grof schandaal dat er in een rijk land als Nederland een voedselbank nodig is", zegt de geboren Tegelnaar. "Gelukkig zijn er veel mensen die de voedselbank een warm hart toedragen."

Drive through
Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december konden mensen hun producten afleveren in Nuth, Venlo, Maastricht en Thorn. Dat kon met de auto, op vier zogenoemde drive trough-locaties. Vanwege de coronapandemie is gekozen voor deze manier van inzamelen.

Lees ook: Video: Per auto etenswaren doneren voor Voedselbank

Bijzondere giften
Tijdens de actie ontvangt de voedselbank ook bijzondere giften. Zoals bijvoorbeeld 250 rookmelders van de Zuid-Limburgse brandweer.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen