voedselbank istock (28 nov 2019)

Voedselbank in knel door minder donaties van supermarkten

De voedselbanken in Noord-Limburg maken zich zorgen. Door een terugloop van het aantal donaties van supermarkten hebben ze steeds minder producten om weg te geven. "We krijgen minder verse producten, maar bijvoorbeeld ook minder houdbare producten zoals macaroni."

Voeding, gezonde voeding
Bedrijfsleven sponsort hoogleraren voeding

Edgar van Mil en Remco Havermans zijn tot bijzonder hoogleraren benoemd op de Brightlands Campus Greenport Venlo van Maastricht University.

Limburgse 'Sjtumpkes' voor zwemtocht Van der Weijden

Maarten van der Weijden doet vrijdag om 17:30 uur een nieuwe poging om de Friese Elfsteden te zwemmen. De voeding voor de zwemmer wordt deze keer verzorgd door een bedrijf uit Geleen.

Video: 30 mille aan truffels in nieuwe zaak Maastricht

Zo'n 150 soorten truffelproducten komen in een truffelkelder in Maastricht te staan. "Op dit moment heeft de nieuwe Italiaanse delicatessezaak al voor ruim 30.000 euro aan truffelproducten."

Hoe blijf je je kater de baas tijdens Vastelaovend?

Veel alcohol drinken, ongezond eten en weinig slaap. Intensief carnaval vieren is een aanslag op je gezondheid. Voedingstherapeut Irene Lelieveld uit Sittard vertelt hoe je de kater de baas blijft tijdens de Vastelaovend.

Maartje Paumen leert kinderen gezond te leven

De Geleense hockeyster Maartje Paumen is donderdagochtend voor één keer schooljuffrouw in Neer om de kinderen van basisschool de Kwir alles te leren over een gezonde leefstijl.

Venlo Stormt voor kleuters in Blerick

Zo'n vierhonderd kleuters uit Blerick hebben donderdag meegedaan aan een stormloop.

Geitenhouderij klimt uit dal na Q-koorts

Geitenzuivel zoals geitenmelk en geitenkaas is anno 2017 erg populair.

Limburgse boerenkoolburger maakt kans op prijs

De boerenkoolburger van tofuproducent SoFine in Landgraaf dingt mee naar de Jaarprijs Goede Voeding.

Limburgse studente bedenkt manier om vlees zacht te maken

Een Maastrichtse studente heeft een methode ontwikkeld om vlees makkelijker eetbaar te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app