Overslaan en naar de inhoud gaan

Vmbo'ers Maastricht mogen zonder diploma starten met mbo

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 12:43

Leerlingen van het VMBO Maastricht die nog geen diploma hebben, kunnen toch starten met hun vervolgopleiding.

MBO-opleidingen ROC Leeuwenborgh, Arcus College, Citaverde College, Gilde Opleidingen, Summa College, Sint Lucas en De Rooi Pannen hebben dat gezamenlijk afgesproken. Donderdag hebben ze hierover een brief gestuurd aan de ongeveer 300 studenten die zich hebben ingeschreven.

Studievertraging
De opleidingen willen hiermee voorkomen dat de studenten studievertraging oplopen. De scholen gaan er wel vanuit dat de leerlingen voor het einde van het jaar alsnog hun vmbo-diploma op zak hebben. Studenten die op 31 december hun diploma niet hebben behaald, moeten alsnog stoppen.

Eerder was de leerlingen al gezegd dat er alles aan gedaan zou worden om te regelen dat ze alvast aan een vervolgopleiding konden starten. Nu is dat ook echt geregeld.

Lees ook: Eerste diploma-uitreiking VMBO Maastricht

Al geslaagd
In totaal 42 leerlingen van VMBO Maastricht hoorden woensdag dat ze geslaagd zijn en hun diploma kunnen afhalen. De helft van de leerlingen ging woensdagmiddag al naar school om het papiertje af te halen.

Ongeldige examens
De eindexamens van 354 leerlingen werden afgelopen maand ongeldig verklaard, omdat de school een potje had gemaakt van de schoolexamens. Veel leerlingen hadden bijvoorbeeld niet alle toetsen gemaakt en stages niet afgerond.

Naast de 42 geslaagde leerlingen, staat er van ongeveer twintig kandidaten vast dat ze zijn gezakt. De rest moet volgende maand hersteltoetsen doen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen