Overslaan en naar de inhoud gaan

VMBO Maastricht: op enkeling na iedereen geslaagd

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 16:09

Bijna alle leerlingen die hersteltoetsen moesten maken op het VMBO Maastricht kregen woensdagmiddag te horen dat ze geslaagd zijn.

Dat heeft de externe examencommissie woensdag vastgesteld. Het ging om de laatste dertig leerlingen die nog ná de herfstvakantie toetsen moesten maken.

Niet komen opdagen
In totaal zijn er vier leerlingen die nog niet geslaagd zijn. Één moet nog een vak herkansen, twee andere leerlingen zijn niet komen opdagen en één leerling doet een gespreid examen. Met de twee die niet zijn komen opdagen gaat de school nog in gesprek.

Lees ook: Opnieuw nagelbijten voor leerlingen VMBO Maastricht

Alsnog gehaald
De meeste leerlingen maakten de hersteltoetsen al in de zomervakantie. In totaal hebben 320 leerlingen de afgelopen periode deelgenomen aan de hersteltoetsen. Die leerlingen hebben nu, op die drie leerlingen na, alsnog hun diploma gehaald.

In juni werden de examens van alle 353 vierdejaars leerlingen ongeldig verklaard. Daarvan zakten 30 leerlingen definitief vanwege hun centraal examen resultaten.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen