Overslaan en naar de inhoud gaan

VMBO Maastricht: op enkeling na iedereen geslaagd

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 16:09

Bijna alle leerlingen die hersteltoetsen moesten maken op het VMBO Maastricht kregen woensdagmiddag te horen dat ze geslaagd zijn.

Dat heeft de externe examencommissie woensdag vastgesteld. Het ging om de laatste dertig leerlingen die nog ná de herfstvakantie toetsen moesten maken.

Niet komen opdagen
In totaal zijn er vier leerlingen die nog niet geslaagd zijn. Één moet nog een vak herkansen, twee andere leerlingen zijn niet komen opdagen en één leerling doet een gespreid examen. Met de twee die niet zijn komen opdagen gaat de school nog in gesprek.

Lees ook: Opnieuw nagelbijten voor leerlingen VMBO Maastricht

Alsnog gehaald
De meeste leerlingen maakten de hersteltoetsen al in de zomervakantie. In totaal hebben 320 leerlingen de afgelopen periode deelgenomen aan de hersteltoetsen. Die leerlingen hebben nu, op die drie leerlingen na, alsnog hun diploma gehaald.

In juni werden de examens van alle 353 vierdejaars leerlingen ongeldig verklaard. Daarvan zakten 30 leerlingen definitief vanwege hun centraal examen resultaten.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen