Overslaan en naar de inhoud gaan

VMBO Maastricht: op enkeling na iedereen geslaagd

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 16:09

Bijna alle leerlingen die hersteltoetsen moesten maken op het VMBO Maastricht kregen woensdagmiddag te horen dat ze geslaagd zijn.

Dat heeft de externe examencommissie woensdag vastgesteld. Het ging om de laatste dertig leerlingen die nog ná de herfstvakantie toetsen moesten maken.

Niet komen opdagen
In totaal zijn er vier leerlingen die nog niet geslaagd zijn. Één moet nog een vak herkansen, twee andere leerlingen zijn niet komen opdagen en één leerling doet een gespreid examen. Met de twee die niet zijn komen opdagen gaat de school nog in gesprek.

Lees ook: Opnieuw nagelbijten voor leerlingen VMBO Maastricht

Alsnog gehaald
De meeste leerlingen maakten de hersteltoetsen al in de zomervakantie. In totaal hebben 320 leerlingen de afgelopen periode deelgenomen aan de hersteltoetsen. Die leerlingen hebben nu, op die drie leerlingen na, alsnog hun diploma gehaald.

In juni werden de examens van alle 353 vierdejaars leerlingen ongeldig verklaard. Daarvan zakten 30 leerlingen definitief vanwege hun centraal examen resultaten.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen