Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtende rijbewijsloze snorfietser rijdt agent in wielen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:12

De politie heeft in Heerlen dinsdag na een achtervolging twee jongeren aangehouden.

Dat meldt de politie op Facebook.

Geen rijbewijs
Het duo zat op een gestolen snorfiets en weigerde lange tijd de bevelen van een motoragent op te volgen. Bovendien werd de agent door de bestuurder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, van zijn tweewieler gereden.

Hazenpad
De politie hield dinsdag een verkeerscontrole en stuitte daarbij op de twee jongeren op de snorfiets. Aangezien er twijfels waren of het duo wel 16 jaar oud was en of de bestuurder een rijbewijs had, gaf een motoragent de snorfiets een volgteken. Aanvankelijk leek het erop dat de snorfiets, waarbij het kenteken slechts met een tiewrap was vastgemaakt, de agent zou volgen, maar uiteindelijk koos die toch voor het hazenpad.

Motoragent tegen de vlakte
Daarop volgde een achtervolging waarbij het duo op de snorfiets op een gegeven moment vaart minderde, maar in plaats van het voertuig te parkeren werd met de snorfiets op de motor van de agent ingereden. De motoragent ging daardoor tegen de vlakte en wist eenmaal opgekrabbeld ook de snorfietsbestuurder van zijn voertuig te krijgen, waardoor de achtervolging te voet een vervolg kreeg. Uiteindelijk konden de jongeren worden ingerekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen