Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtende rijbewijsloze snorfietser rijdt agent in wielen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:12

De politie heeft in Heerlen dinsdag na een achtervolging twee jongeren aangehouden.

Dat meldt de politie op Facebook.

Geen rijbewijs
Het duo zat op een gestolen snorfiets en weigerde lange tijd de bevelen van een motoragent op te volgen. Bovendien werd de agent door de bestuurder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, van zijn tweewieler gereden.

Hazenpad
De politie hield dinsdag een verkeerscontrole en stuitte daarbij op de twee jongeren op de snorfiets. Aangezien er twijfels waren of het duo wel 16 jaar oud was en of de bestuurder een rijbewijs had, gaf een motoragent de snorfiets een volgteken. Aanvankelijk leek het erop dat de snorfiets, waarbij het kenteken slechts met een tiewrap was vastgemaakt, de agent zou volgen, maar uiteindelijk koos die toch voor het hazenpad.

Motoragent tegen de vlakte
Daarop volgde een achtervolging waarbij het duo op de snorfiets op een gegeven moment vaart minderde, maar in plaats van het voertuig te parkeren werd met de snorfiets op de motor van de agent ingereden. De motoragent ging daardoor tegen de vlakte en wist eenmaal opgekrabbeld ook de snorfietsbestuurder van zijn voertuig te krijgen, waardoor de achtervolging te voet een vervolg kreeg. Uiteindelijk konden de jongeren worden ingerekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen