Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtende rijbewijsloze snorfietser rijdt agent in wielen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:12

De politie heeft in Heerlen dinsdag na een achtervolging twee jongeren aangehouden.

Dat meldt de politie op Facebook.

Geen rijbewijs
Het duo zat op een gestolen snorfiets en weigerde lange tijd de bevelen van een motoragent op te volgen. Bovendien werd de agent door de bestuurder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, van zijn tweewieler gereden.

Hazenpad
De politie hield dinsdag een verkeerscontrole en stuitte daarbij op de twee jongeren op de snorfiets. Aangezien er twijfels waren of het duo wel 16 jaar oud was en of de bestuurder een rijbewijs had, gaf een motoragent de snorfiets een volgteken. Aanvankelijk leek het erop dat de snorfiets, waarbij het kenteken slechts met een tiewrap was vastgemaakt, de agent zou volgen, maar uiteindelijk koos die toch voor het hazenpad.

Motoragent tegen de vlakte
Daarop volgde een achtervolging waarbij het duo op de snorfiets op een gegeven moment vaart minderde, maar in plaats van het voertuig te parkeren werd met de snorfiets op de motor van de agent ingereden. De motoragent ging daardoor tegen de vlakte en wist eenmaal opgekrabbeld ook de snorfietsbestuurder van zijn voertuig te krijgen, waardoor de achtervolging te voet een vervolg kreeg. Uiteindelijk konden de jongeren worden ingerekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen