Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtende rijbewijsloze snorfietser rijdt agent in wielen

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 23:12

De politie heeft in Heerlen dinsdag na een achtervolging twee jongeren aangehouden.

Dat meldt de politie op Facebook.

Geen rijbewijs
Het duo zat op een gestolen snorfiets en weigerde lange tijd de bevelen van een motoragent op te volgen. Bovendien werd de agent door de bestuurder, die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs, van zijn tweewieler gereden.

Hazenpad
De politie hield dinsdag een verkeerscontrole en stuitte daarbij op de twee jongeren op de snorfiets. Aangezien er twijfels waren of het duo wel 16 jaar oud was en of de bestuurder een rijbewijs had, gaf een motoragent de snorfiets een volgteken. Aanvankelijk leek het erop dat de snorfiets, waarbij het kenteken slechts met een tiewrap was vastgemaakt, de agent zou volgen, maar uiteindelijk koos die toch voor het hazenpad.

Motoragent tegen de vlakte
Daarop volgde een achtervolging waarbij het duo op de snorfiets op een gegeven moment vaart minderde, maar in plaats van het voertuig te parkeren werd met de snorfiets op de motor van de agent ingereden. De motoragent ging daardoor tegen de vlakte en wist eenmaal opgekrabbeld ook de snorfietsbestuurder van zijn voertuig te krijgen, waardoor de achtervolging te voet een vervolg kreeg. Uiteindelijk konden de jongeren worden ingerekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen