Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtende bestuurder van Audi rijdt zich vast in hek

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 9:20

Een bestuurder van een Audi heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag klemgereden in een hekwerk tijdens een vluchtpoging.

De Audi S5 trok de aandacht van agenten doordat het voertuig met hoge snelheid rond 4:00 uur op de Rijksweg Noord in Sittard reed, schrijft de politie op Instagram.

Kenteken
De politie ging vervolgens achter het voertuig aan. In de politiesystemen bleek dat het kenteken niet thuishoorde bij de Audi. Aanleiding voor de agenten om de wagen te controleren. Maar bij het aandoen van de zwaailichten gaf de automobilist juist nog meer gas. Met hoge snelheid ging de auto ervandoor.

Hekwerk
De bestuurder testte zijn eigen stuurmanskunsten en dat ging twee keer al bijna mis. Met meer dan 200 kilometer per uur raasde de Audi door Sittard richting Born. De regenval en het gladde wegdek bemoeilijkte de vluchtpoging. Totdat het echt misging en de bestuurder de macht over het stuur verloor. Met zeer hoge snelheid raakte de auto van de weg en kwam tussen een aantal bomen door tot stilstand in een hekwerk. De inzittenden sprongen uit de wagen, klommen over het hek en namen de benen.

Ook die vluchtpoging was geen succes. Meerdere eenheden hadden zich rondom de plek opgesteld. Daardoor konden de drie verdachten, twintigers uit Almere, snel worden opgepakt. In het voertuig lag inbrekerswerktuig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen