Overslaan en naar de inhoud gaan

Vluchtelingenopvang op vroegere legerbasis in Schinnen

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 12:32

Beekdaelen is van plan om 450 vluchtelingen op te vangen op de voormalige Amerikaanse legerbasis in Schinnen.

Dat meldt de gemeente vrijdagmiddag. Voorwaarde is wel dat er heldere afspraken tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn. Het COA heeft de gemeente onlangs gevraagd om vluchtelingen op te vangen.

12 maanden
De gemeenteraad van Beekdaelen is op donderdag 21 oktober geïnformeerd over het COA-verzoek. Het gaat om een tijdelijke opvang voor de duur van maximaal 12 maanden, op het vroegere militaire terrein aan de Borgerweg.

Inhumaan
Het college van burgemeester en wethouders verwacht op korte termijn een positief besluit te nemen over het verzoek. "Als er niet snel voldoende extra opvangcapaciteit beschikbaar is, dreigt hetzelfde scenario als in 2015: crisisnoodopvang in sporthallen en op evenementenlocaties", zegt burgemeester Eric Geurts. "Dit vinden wij als college van gemeente Beekdaelen niet wenselijk en inhumaan."

Informatiebijeenkomst
Binnenkort vindt een informatiebijeenkomst voor omwonenden en inwoners van Schinnen en omgeving.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen