Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vluchtelingen' klimmen uit vrachtwagen en zijn spoorloos

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 12:17

De politie is op zoek naar een groep mensen, die vrijdagochtend uit een vrachtwagen klom in Eijsden en vervolgens verdween richting de Belgische grens.

Dat zegt een politiewoordvoerster tegen 1Limburg.

Vluchtelingen
De politie vermoedt dat het gaat om een groep vluchtelingen, bestaande uit vijf negroïde mannen en een negroïde vrouw. Een van hen draagt een rugzak.

"Verschillende getuigen hebben gezien hoe ze uit een vrachtwagen kwamen en in de richting van de Belgische grens verdwenen", vertelt de politie. "Mensensmokkel? Dat weten we nog niet. We zijn nog steeds op zoek naar deze mensen en kunnen tot die tijd niet meer duidelijkheid geven."

Gespot
Rond 9:45 uur kwamen de meldingen over de mensen binnen bij de politie. Ze zouden zijn gespot in de omgeving van de Kennedylaan in Eijsden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen