Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlucht uit risicogebied Bulgarije geland in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 15:49

Op Maastricht Aachen Airport is dinsdagmiddag een vlucht uit Bulgarije geland waar sinds vorige week een verhoogd risico bestaat om besmet te raken met het coronavirus.

Het is de eerste vlucht uit het land die aankomt op Beek.

Vorige week donderdag wijzigde de Nederlandse overheid het reisadvies voor Bulgarije van code geel naar code oranje nadat in het land het aantal coronabesmettingen opliep.

Reizigers die vanuit Bulgarije naar Nederland komen, worden sindsdien verzocht om thuis twee weken in quarantaine te blijven. Ook de passagiers die dinsdag op MAA arriveerden krijgen dat dringende verzoek.

Code geel
Sinds 30 juni stijgen en landen er weer passagiersvliegtuigen op Maastricht Aachen Airport. Een van de bestemmingen is Burgas, een kustplaats in Bulgarije die geliefd is bij toeristen. Door het afkondigen van code oranje, geldt dat nu alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Video: L1

Vliegveld
"We willen het niet te groot maken, het is gewoon een lijnvlucht die terugkeert. Het vliegveld heeft sowieso al het maximale gedaan om besmettingen te voorkomen", meldt een woordvoerder van het vliegveld. Extra maatregelen waren dinsdagmiddag dan ook niet nodig.

Ook Corendon, de maatschappij die de passagiers terugvloog, nam geen extra maatregelen: "We hebben de passagiers laten weten dat Nederland het reisadvies heeft gewijzigd en gevraagd heeft om terug te keren als de reis niet dringend is", laat een woordvoerster telefonisch weten. Ook hier waren de medewerkers al maximaal beschermd tegen het virus, aldus de woordvoerder.

GGD
Ook de GGD nam geen extra maatregelen vanwege de arriverende vlucht: "We kunnen wel gaan testen, maar voor het virus geldt een incubatietijd van veertien dagen. Vandaar ook die quarantainetijd van veertien dagen. Dus als iedereen nu negatief zou zijn, is dat nog geen garantie dat niemand corona heeft", laat een woordvoerder weten. Verder zegt hij: "Als mensen klachten hebben, roepen we ze vooral op om zich te melden bij de teststraat in Urmond."

Geen passagiers
Corendon heeft wel een wijziging toegepast in de vertrekkende vluchten: "Zodra een gebied is veranderd naar code oranje nemen wij geen passagiers meer mee naar dat gebied. Wij halen alleen nog passagiers op."

Het vliegtuig dat dinsdagmiddag dan ook opsteeg vanaf Maastricht Aachen Airport was, op het personeel na, leeg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen