Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlucht uit risicogebied Bulgarije geland in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 15:49

Op Maastricht Aachen Airport is dinsdagmiddag een vlucht uit Bulgarije geland waar sinds vorige week een verhoogd risico bestaat om besmet te raken met het coronavirus.

Het is de eerste vlucht uit het land die aankomt op Beek.

Vorige week donderdag wijzigde de Nederlandse overheid het reisadvies voor Bulgarije van code geel naar code oranje nadat in het land het aantal coronabesmettingen opliep.

Reizigers die vanuit Bulgarije naar Nederland komen, worden sindsdien verzocht om thuis twee weken in quarantaine te blijven. Ook de passagiers die dinsdag op MAA arriveerden krijgen dat dringende verzoek.

Code geel
Sinds 30 juni stijgen en landen er weer passagiersvliegtuigen op Maastricht Aachen Airport. Een van de bestemmingen is Burgas, een kustplaats in Bulgarije die geliefd is bij toeristen. Door het afkondigen van code oranje, geldt dat nu alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Video: L1

Vliegveld
"We willen het niet te groot maken, het is gewoon een lijnvlucht die terugkeert. Het vliegveld heeft sowieso al het maximale gedaan om besmettingen te voorkomen", meldt een woordvoerder van het vliegveld. Extra maatregelen waren dinsdagmiddag dan ook niet nodig.

Ook Corendon, de maatschappij die de passagiers terugvloog, nam geen extra maatregelen: "We hebben de passagiers laten weten dat Nederland het reisadvies heeft gewijzigd en gevraagd heeft om terug te keren als de reis niet dringend is", laat een woordvoerster telefonisch weten. Ook hier waren de medewerkers al maximaal beschermd tegen het virus, aldus de woordvoerder.

GGD
Ook de GGD nam geen extra maatregelen vanwege de arriverende vlucht: "We kunnen wel gaan testen, maar voor het virus geldt een incubatietijd van veertien dagen. Vandaar ook die quarantainetijd van veertien dagen. Dus als iedereen nu negatief zou zijn, is dat nog geen garantie dat niemand corona heeft", laat een woordvoerder weten. Verder zegt hij: "Als mensen klachten hebben, roepen we ze vooral op om zich te melden bij de teststraat in Urmond."

Geen passagiers
Corendon heeft wel een wijziging toegepast in de vertrekkende vluchten: "Zodra een gebied is veranderd naar code oranje nemen wij geen passagiers meer mee naar dat gebied. Wij halen alleen nog passagiers op."

Het vliegtuig dat dinsdagmiddag dan ook opsteeg vanaf Maastricht Aachen Airport was, op het personeel na, leeg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen