Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 13:50

Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekt maandag om 18:30 uur een toestel met hulpgoederen van de EU om het coronavirus te bestrijden in Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van de EU bevestigd.

Vergunningen
Volgens haar heeft de Nederlandse ambassade in Kabul de vergunningen geregeld en zijn Nederlandse hulporganisaties betrokken bij de hulpvlucht. Dat is ook de reden waarom de vlucht vanaf MAA vertrekt.

Het is de tweede keer dat er vanaf de luchthaven in Beek een hulpvlucht vertrekt met spullen om het coronavirus te bestrijden. Half april zijn IC-units overgebracht naar de Nederlandse Antillen. Toen werden Russische vliegtuigen van het type Iljoeshin-76 ingezet. Deze keer wordt gebruik gemaakt van een Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates.

Beschermende kledij
Met de vlucht zal 100 ton levensreddende materialen worden geleverd. Het gaat om hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus, zoals beschermende kledij, mondkapjes en andere medische artikelen. De spullen worden geleverd aan hulporganisaties onder wie Save the Children NL. Behalve materiaal om COVID-19 te bestrijden, gaan er ook polio-vaccins aan boord.

De verwachting is dat het vliegtuig, na een tussenstop in Dubai, dinsdagochtend in Kabul aankomt.

Lees verder na het filmpje

Luchtbruggen
De vlucht wordt volledig door de EU georganiseerd en gefinancierd en maakt deel uit van de bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. Zo zijn er elders vanuit Europa al drie hulpvluchten uitgevoerd naar Congo.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen