Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 13:50

Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekt maandag om 18:30 uur een toestel met hulpgoederen van de EU om het coronavirus te bestrijden in Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van de EU bevestigd.

Vergunningen
Volgens haar heeft de Nederlandse ambassade in Kabul de vergunningen geregeld en zijn Nederlandse hulporganisaties betrokken bij de hulpvlucht. Dat is ook de reden waarom de vlucht vanaf MAA vertrekt.

Het is de tweede keer dat er vanaf de luchthaven in Beek een hulpvlucht vertrekt met spullen om het coronavirus te bestrijden. Half april zijn IC-units overgebracht naar de Nederlandse Antillen. Toen werden Russische vliegtuigen van het type Iljoeshin-76 ingezet. Deze keer wordt gebruik gemaakt van een Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates.

Beschermende kledij
Met de vlucht zal 100 ton levensreddende materialen worden geleverd. Het gaat om hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus, zoals beschermende kledij, mondkapjes en andere medische artikelen. De spullen worden geleverd aan hulporganisaties onder wie Save the Children NL. Behalve materiaal om COVID-19 te bestrijden, gaan er ook polio-vaccins aan boord.

De verwachting is dat het vliegtuig, na een tussenstop in Dubai, dinsdagochtend in Kabul aankomt.

Lees verder na het filmpje

Luchtbruggen
De vlucht wordt volledig door de EU georganiseerd en gefinancierd en maakt deel uit van de bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. Zo zijn er elders vanuit Europa al drie hulpvluchten uitgevoerd naar Congo.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen