Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 13:50

Vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) vertrekt maandag om 18:30 uur een toestel met hulpgoederen van de EU om het coronavirus te bestrijden in Afghanistan.

Dat heeft een woordvoerder van de EU bevestigd.

Vergunningen
Volgens haar heeft de Nederlandse ambassade in Kabul de vergunningen geregeld en zijn Nederlandse hulporganisaties betrokken bij de hulpvlucht. Dat is ook de reden waarom de vlucht vanaf MAA vertrekt.

Het is de tweede keer dat er vanaf de luchthaven in Beek een hulpvlucht vertrekt met spullen om het coronavirus te bestrijden. Half april zijn IC-units overgebracht naar de Nederlandse Antillen. Toen werden Russische vliegtuigen van het type Iljoeshin-76 ingezet. Deze keer wordt gebruik gemaakt van een Boeing 777 van luchtvaartmaatschappij Emirates.

Beschermende kledij
Met de vlucht zal 100 ton levensreddende materialen worden geleverd. Het gaat om hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus, zoals beschermende kledij, mondkapjes en andere medische artikelen. De spullen worden geleverd aan hulporganisaties onder wie Save the Children NL. Behalve materiaal om COVID-19 te bestrijden, gaan er ook polio-vaccins aan boord.

De verwachting is dat het vliegtuig, na een tussenstop in Dubai, dinsdagochtend in Kabul aankomt.

Lees verder na het filmpje

Luchtbruggen
De vlucht wordt volledig door de EU georganiseerd en gefinancierd en maakt deel uit van de bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. Zo zijn er elders vanuit Europa al drie hulpvluchten uitgevoerd naar Congo.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen