Overslaan en naar de inhoud gaan

Vloek voor VVV-Venlo tegen beloftenteams

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 22:25

De vloek tegen de beloftenteams voor VVV-Venlo duurt voort. Op bezoek bij Jong AZ ging de ploeg van trainer Jos Luhukay met 2-0 onderuit.

In Wijdewormer kon doelman Lukas Zima, hij verving de zieke Delano van Crooij, opgelucht adem halen in de beginfase. Zima zag de bal van Bram Franken naast gaan en zo ontsnapte VVV nog aan een achterstand. Na een kwartier spelen was dat anders. Nu was doelman Zima kansloos na een inzet van Myron van Brederode, 1-0. De beloften voetbalden frank en vrij en maakten het de Venlose gasten moeilijk.

Gemiste strafschop
In de 27ste minuut zag het er opnieuw slecht uit voor VVV. Linksachter Simon Janssen nam in de zestien zijn tegenstander mee. Scheidsrechter Dröge legde vervolgens de bal op de stip: Fedde de Jong miste echter vanaf elf meter, de bal ging hoog over het doel.

Schade
Veel moed putten de Venlonaren niet uit die gemiste strafschop. Ze probeerden er een fysieke wedstrijd van te maken. De Alkmaarse talenten bleven overeind en het bleef wachten op de eerste goede kans voor VVV. Voor Jong AZ kwam de volgende kans er in de 38ste minuut. Nu raakte Lewis Schouten de lat. Schoten van Griffith en Franken gingen in de laatste minuten voor de rust naast of werden gepakt door Zima. En zo bleef de schade beperkt tot die 1-0 achterstand halverwege.

2e helft
Twee wissels aan het begin van de 2de helft had Luhukay in petto: Yahcuroo Roemer en Wassim Essanoussi bleven in de kleedkamer. Debutant Levi Titulaer en Sven Braken maakten hun opwachting. Niet VVV maar Jong AZ scoorde. Fedde de Jong maakte er in de 54ste minuut 2-0 van.

Eerste Venlose kans
In de 56ste minuut tekende Sven Braken voor de eerste echte Venlose kans, zijn bal werd nog net tot hoekschop verwerkt. Met spits Braken kwam er iets meer gevaar, ofschoon zijn pogingen zonder resultaat bleven. Dat lot was ook zijn ploeggenoot Nick Venema toebedeeld. Jong AZ kreeg nog enkele mogelijkheden, maar ook die veranderden niets aan de stand.

Zesde nederlaag tegen 'jong' team
VVV-Venlo leed zijn zesde nederlaag dit seizoen tegen een beloftenteam. VVV staat elfde met 26 punten uit 23 wedstrijden. De komende tegenstander is FC Dordrecht, dat voorlaatste staat en zondag 30 januari vroeg in de middag te gast is in De Koel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen