Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlindertuin Hoensbroek met de grond gelijk gemaakt

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2020 - 12:29

Een speciaal voor vlinders aangelegd perkje in Hoensbroek is woensdagmiddag per ongeluk gemaaid.

De vlindertuin in het Ridder Hoen Park was speciaal ingezaaid met bloemen en struiken om aantrekkelijk te zijn voor vlinders. Al het net opkomende groen is woensdagmiddag bruut weggevaagd, zo meldt de gemeente Heerlen.

Foutje
De hovenier die verantwoordelijk is voor de kaalslag heeft inmiddels laten weten alles goed te willen maken. In overleg met een ecoloog en de beheerders wordt er gekeken hoe er zo snel mogelijk nieuwe vlinderplantjes op het perkje kunnen groeien. De kosten komen voor rekening van de aannemer, die niet goed had gekeken waar wel en niet gemaaid mocht worden.

Beheer
Het perkje wordt beheerd door inwoners van Hoensbroek, samen met stichting The Butterfly House. Omdat de vlindertuin pas kortgeleden was ingezaaid, hadden de vlinders het groen nog niet massaal gevonden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen