Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vliegveldje in Venlo gaat verdwijnen

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 6:05

Het vliegveldje in Venlo, Trafficport langs de A67, gaat verdwijnen.

Dat zegt directeur Frans Keunen. TrafficPort opende in 2009. De directie wilde zich richten op de zakelijke luchtvaart.

Investeren
Maar de gemeenten in de regio en de provincie willen niet investeren in de noodzakelijke uitbreiding van het vliegveld, zegt Keunen.

Het gevolg is dat er een vliegveld ligt dat vooral gebruikt wordt door lichte sportvliegtuigen. De exploitatie is daarom moeilijk. De sportvliegers mogen voorlopig nog blijven, maar zullen op termijn toch moeten vertrekken.

Logistiek
Keunen zegt dat Venlo zich met het vliegveld als logistiek knooppunt duidelijker had kunnen onderscheiden van concurrerende regio's. "Je had dan vervoer via weg, spoor, water én lucht kunnen aanbieden."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

vliegtuig, traffic port, venlo
Vrees voor sluiting vliegveld bij Venlo
Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
200 extra vliegtuigen op MAA door TEFAF
Extra vliegverkeer vanaf luchthaven bij Luik
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen