Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vliegveld wil landingsbaan over volle lengte benutten

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2015 - 15:54

Maastricht Aachen Airport wil de start- en landingsbaan voor de volle 2750 meter gaan gebruiken.

Dat staat in het tienjarenplan dat de directie van het vliegveld heeft gepresenteerd aan de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Maastricht. Daarin zitten vertegenwoordigers van omwonenden, luchthaven, luchtverkeersleiding en overheden.

Zwaardere vliegtuigen
Voor de plannen hoeft de baan in Beek niet te worden aangepast. De baan heeft al de gewenste lengte, maar volgens de huidige vergunning mag die niet volledig worden gebruikt.
De directie wil de baan graag helemaal gebruiken, omdat er dan zwaardere vliegtuigen kunnen vertrekken en landen.

China
Ook is de luchthaven dan interessanter voor maatschappijen. Die kunnen dan zwaarder beladen vertrekken. Bovendien is het dan mogelijk om met meer brandstof op te stijgen,
waardoor de vliegtuigen langer afstanden kunnen overbruggen, bijvoorbeeld van Maastricht naar China.

Overlast
Volgens de directie mag de wijziging niet leiden tot meer overlast. Daarom is MAA begonnen met een (milieu)onderzoek.
Het tienjarenplan is de basis voor de aanvraag van een nieuw luchthavenbesluit. In het nieuw vast te stellen besluit worden grenswaarden en regels over het gebruik van het vliegveld geregeld. Het gaat hierbij om de maximale geluidsbelasting van het vliegveld en de operationele beperkingen om de mogelijke geluidshinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden.

Aanvraag
Daarnaast worden in het luchthavenbesluit gebieden rondom de luchthaven aangeduid met ruimtelijke beperkingen in verband met de geluidsbelasting, externe veiligheid en internationale eisen in verband met de vliegveiligheid.
Naar verwachting zal MAA later in dit jaar een aanvraag van een Luchthavenbesluit bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu indienen.

Capaciteit
Maastricht wil ook de capaciteit fors vergroten zo staat in het tienjarenplan. Over tien jaar moeten 700 duizend passagiers gebruik maken van de luchthaven. Dat zijn er nu nog zo'n 250.000. Ook het vrachtvolume moet flink omhoog. Van 80.000 nu, naar 250.000 ton in 2025.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer vliegverkeer in Beek door langere landingsbaan
Langere baan Maastricht Airport op de lange baan
Opheldering gevraagd over steun vliegveld in Beek
Actiegroepen vormen alliantie tegen vliegveld Beek
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen