Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld wil landingsbaan over volle lengte benutten

Geplaatst opdonderdag 25 juni 2015 - 15:54

Maastricht Aachen Airport wil de start- en landingsbaan voor de volle 2750 meter gaan gebruiken.

Dat staat in het tienjarenplan dat de directie van het vliegveld heeft gepresenteerd aan de Commissie Regionaal Overleg Luchthaven Maastricht. Daarin zitten vertegenwoordigers van omwonenden, luchthaven, luchtverkeersleiding en overheden.

Zwaardere vliegtuigen
Voor de plannen hoeft de baan in Beek niet te worden aangepast. De baan heeft al de gewenste lengte, maar volgens de huidige vergunning mag die niet volledig worden gebruikt.
De directie wil de baan graag helemaal gebruiken, omdat er dan zwaardere vliegtuigen kunnen vertrekken en landen.

China
Ook is de luchthaven dan interessanter voor maatschappijen. Die kunnen dan zwaarder beladen vertrekken. Bovendien is het dan mogelijk om met meer brandstof op te stijgen,
waardoor de vliegtuigen langer afstanden kunnen overbruggen, bijvoorbeeld van Maastricht naar China.

Overlast
Volgens de directie mag de wijziging niet leiden tot meer overlast. Daarom is MAA begonnen met een (milieu)onderzoek.
Het tienjarenplan is de basis voor de aanvraag van een nieuw luchthavenbesluit. In het nieuw vast te stellen besluit worden grenswaarden en regels over het gebruik van het vliegveld geregeld. Het gaat hierbij om de maximale geluidsbelasting van het vliegveld en de operationele beperkingen om de mogelijke geluidshinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden.

Aanvraag
Daarnaast worden in het luchthavenbesluit gebieden rondom de luchthaven aangeduid met ruimtelijke beperkingen in verband met de geluidsbelasting, externe veiligheid en internationale eisen in verband met de vliegveiligheid.
Naar verwachting zal MAA later in dit jaar een aanvraag van een Luchthavenbesluit bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu indienen.

Capaciteit
Maastricht wil ook de capaciteit fors vergroten zo staat in het tienjarenplan. Over tien jaar moeten 700 duizend passagiers gebruik maken van de luchthaven. Dat zijn er nu nog zo'n 250.000. Ook het vrachtvolume moet flink omhoog. Van 80.000 nu, naar 250.000 ton in 2025.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer vliegverkeer in Beek door langere landingsbaan
Langere baan Maastricht Airport op de lange baan
Maastricht Aachen Airport - MAA
Gedeputeerde vraagt zich af of ambities MAA realistisch zijn
Opheldering gevraagd over steun vliegveld in Beek
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen