Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld MAA: 'We zijn blij dat er weer wat gevlogen wordt'

Geplaatst opdonderdag 26 augustus 2021 - 20:09

Na het matige jaar 2020 valt ook 2021 niet mee voor luchthaven Maastricht Aachen Airport. "We hadden gehoopt op een goed vakantieseizoen vanaf juli, maar het valt toch wat tegen", zegt directeur Jos Roeven van de luchthaven in Beek.

"Corendon is een grote klant van ons en die verkopen pakketreizen", zegt Roeven. "Dus een vlucht met hotel, maar juist die pakketten lopen een stuk minder. Mensen zijn dan veel geld kwijt als een land plots op rood gaat bijvoorbeeld."

Video : L1

Risico
Ryanair, een andere vliegmaatschappij die vanaf Maastricht Aachen Airport vliegt, doet het beter volgens Roeven. "Dat zijn alleen vluchten, blijkbaar zijn mensen sneller bereid om dan wel het risico te nemen dat de reis niet door kan gaan vanwege Covid."

Ondanks de coronacrisis heeft Maastricht Aachen Airport vorig jaar als enige luchthaven in Nederland zwarte cijfers geschreven. Onder de streep bleef er een winst over van ruim 1 miljoen euro. De winst is bijna in zijn geheel te danken aan de vrachtvluchten.

Nieuwe bestemmingen
Toch blijft de luchthaven ook inzetten op meer passagiers. "We hebben dit jaar de bestemmingen Zadar en Barcelona erbij gekregen", zegt directeur Roeven. "En we zijn in gesprek met partijen voor nieuwe bestemmingen, misschien al in de winter of volgend jaar."

Deze week gaat L1 in een zomerserie langs op plekken die zich de komende jaren graag verder willen ontwikkelen als toeristische attracties of locaties voor dagrecreatie. Zoals vandaag vliegveld Maastricht Aachen Airport.

Eerder waren we op de Maasplassen en in Valkenburg en in Horst en Baarlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen