Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld MAA: 'Topdrukte door nieuwe klanten'

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 11:03

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is hard getroffen door het grotendeels wegvallen van vracht- en passagiersvervoer vanwege de coronacrisis. Desondanks is het MAA gelukt nieuwe klanten te werven.

"Dat leidt tot topdrukte op dit moment", vertelt directeur Jos Roeven op L1 Radio.

Coronacrisis
Op het vliegveld is in april 9,5 procent minder vracht afgehandeld dan in april vorig jaar. Over de eerste vier maanden van het jaar gaat het om zo'n 17,5 procent minder. Dat heeft volgens Roeven te maken met de coronacrisis, voornamelijk door de uitbraak in China. "China zat sinds 25 januari in een lockdown. Dat voelden wij enorm. Daarnaast heeft Schiphol sinds half februari de deuren weer wat verder open gezet. Dat hebben we ook heel erg gevoeld."

Lees ook: Vrachtvervoer vliegveld MAA daalt bijna 10 procent

Groei
De cijfers lijken niet zo goed, vertelt Roeven, "maar we zien in mei een behoorlijke groei ten opzicht van vorig jaar". De directeur denkt dat dit ook zal gelden voor de maanden juni, juli en augustus. Hij verwacht dat er dan 30 procent meer vracht dan normaal afgehandeld zal worden. "Als dat zo doorgaat, gaan we een topjaar tegemoet."

Het passagiersvervoer op het vliegveld is helemaal stilgevallen. De vliegmaatschappijen Ryanair en Corendon schrapten in maart alle vluchten. Volgens Roeven kan de vrachtafhandeling dat redelijk compenseren.

Nieuwe klanten
Gemeenschappelijke inzet om klanten te werven, heeft ertoe geleid dat MAA drie nieuwe klanten op het gebied van vrachtverkeer rijker is. Roeven licht toe dat het gaat om een e-commerce partij en maatschappijen uit Ethiopië en Qatar. Verder heeft Emirates, dat in eerste instantie naar Schiphol ging, ook weer een aantal vluchten op MAA geplaatst.

De dienstverlening en communicatie richting de klanten heeft hen aangetrokken, volgens de directeur. "Dat blijft ons sterke punt. We hebben allerlei beperkingen ten opzichte van andere luchthavens, maar dienstverlening en communicatie zijn zo belangrijk. Klanten waarderen dat."

Anderhalvemetersamenleving
MAA is achter de schermen bezig met voorbereidingen in de terminal om rekening te kunnen houden met de anderhalve meter afstand die passagiers van elkaar moeten houden. Dat gaat ten koste van de capaciteit, die voor de helft afneemt.

"Het is goed om te horen dat Nederlanders weer op vakantie kunnen. Het is nog even afwachten hoe de regelgeving op bestemming is. Volgens het laatste nieuws gaan we eind deze maand, begin volgende maand weer opstarten", aldus Roeven.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen