Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld Budel wist dinsdag al van helikopterkaping

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 13:46

De beheerder van het vliegveld in Budel wist dinsdag al dat criminelen op het vliegveld een helikopter wilde kapen, en dat de politie daarbij zou ingrijpen.

De beheerder werd daarbij door de politie steeds op de hoogte gehouden.

Helikopter
De politie wist dat de Amsterdamse criminelen een helikopter hadden gehuurd die ze op Kempen Airport, vlak tegen de provinciegrens bij Weert, zouden gebruiken. Met die helikopter moest een zware crimineel bevrijd worden uit de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie

Actie
De luchthaven werd dinsdag al op de hoogte gesteld, en kreeg daarbij te horen dat de politie in actie zou komen op het moment dat de criminelen in Budel aankomen. Woensdag kreeg het vliegveld het telefoontje van de Amsterdamse politie. Op dat moment stonden er twee gehuurde helikopters klaar op het Budelse beton.

Stand-in politieman
"Een aantal rechercheurs kwam hier met een busje naartoe", vertelt een woordvoerster van het vliegveld. "Een politieman heeft als stand-in voor mij de betrokkene opgevangen. Hoe het toen precies verder is gegaan, heb ik niet gezien, ik had mij teruggetrokken. Maar er is niets heel spannends gebeurd."

De politie wil helemaal niets vertellen over de actie op Kempen Airport. Het is ook onduidelijk of de criminelen op de grond wilden toeslaan, of de helikopter pas in de lucht wilden kapen.

Roosteren
De kapers wisten na ingrijpen van de politie te ontsnappen. Twee vallen er in Maarheeze in handen van de politie, voor twee anderen eindigde de vluchtpoging in Roosteren. Eén van de mannen daar kwam door politiekogels om het leven, de ander werd opgepakt. Verschillenden anderen zijn nog op de vlucht.

Lees ook : Verdachten helikopterkaping nog op de vlucht

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten