Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vliegveld Budel wist dinsdag al van helikopterkaping

Geplaatst opdonderdag 12 oktober 2017 - 13:46

De beheerder van het vliegveld in Budel wist dinsdag al dat criminelen op het vliegveld een helikopter wilde kapen, en dat de politie daarbij zou ingrijpen.

De beheerder werd daarbij door de politie steeds op de hoogte gehouden.

Helikopter
De politie wist dat de Amsterdamse criminelen een helikopter hadden gehuurd die ze op Kempen Airport, vlak tegen de provinciegrens bij Weert, zouden gebruiken. Met die helikopter moest een zware crimineel bevrijd worden uit de gevangenis in Roermond.

Lees ook: Kopstuk Mocro-oorlog doelwit mislukte bevrijdingsactie

Actie
De luchthaven werd dinsdag al op de hoogte gesteld, en kreeg daarbij te horen dat de politie in actie zou komen op het moment dat de criminelen in Budel aankomen. Woensdag kreeg het vliegveld het telefoontje van de Amsterdamse politie. Op dat moment stonden er twee gehuurde helikopters klaar op het Budelse beton.

Stand-in politieman
"Een aantal rechercheurs kwam hier met een busje naartoe", vertelt een woordvoerster van het vliegveld. "Een politieman heeft als stand-in voor mij de betrokkene opgevangen. Hoe het toen precies verder is gegaan, heb ik niet gezien, ik had mij teruggetrokken. Maar er is niets heel spannends gebeurd."

De politie wil helemaal niets vertellen over de actie op Kempen Airport. Het is ook onduidelijk of de criminelen op de grond wilden toeslaan, of de helikopter pas in de lucht wilden kapen.

Roosteren
De kapers wisten na ingrijpen van de politie te ontsnappen. Twee vallen er in Maarheeze in handen van de politie, voor twee anderen eindigde de vluchtpoging in Roosteren. Eén van de mannen daar kwam door politiekogels om het leven, de ander werd opgepakt. Verschillenden anderen zijn nog op de vlucht.

Lees ook : Verdachten helikopterkaping nog op de vlucht

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen