Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld-actiegroep sleept Staat voor de rechter

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 7:50

De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, omdat die het gebruik van de complete startbaan op Maastricht-Aachen Airport gedoogt.

De zaak zal binnen nu en twee weken behandeld worden in de rechtbank in Den Haag, weet De Limburger.

Vergunningen
De actiegroep, die bestaat uit omwonenden en milieu-organisaties, had eerder deze maand al gedreigd met de gang naar de rechter en voegt nu de daad bij het woord. Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) gaf in december, op aandringen van het vliegveld en de provincie Limburg, toestemming om de hele baan te gebruiken, terwijl de vergunningen daarvoor nog lang niet op orde zijn.

Lees ook: Vliegveld-actiegroep dreigt minister met kort geding

Gesprekje
De stichting heeft Richard Wagemans als advocaat in de arm genomen om de zaak. Hij is uiterst kritisch op de handelswijze van de minister. "Er moet een vaste procedure doorlopen worden met een milieueffectrapportage, besluitvorming en een bezwaarprocedure. Daar kan niet na een gesprekje met gedeputeerde Twan Beurskens ineens van afgeweken worden", aldus Wagemans.

Door de langere start- en landingsbaan kunnen er meer én zwaardere vliegtuigen landen en opstijgen in Beek. De actiegroep vreest voor de overlast die dat zou opleveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen