Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegveld-actiegroep sleept Staat voor de rechter

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 7:50

De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, omdat die het gebruik van de complete startbaan op Maastricht-Aachen Airport gedoogt.

De zaak zal binnen nu en twee weken behandeld worden in de rechtbank in Den Haag, weet De Limburger.

Vergunningen
De actiegroep, die bestaat uit omwonenden en milieu-organisaties, had eerder deze maand al gedreigd met de gang naar de rechter en voegt nu de daad bij het woord. Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) gaf in december, op aandringen van het vliegveld en de provincie Limburg, toestemming om de hele baan te gebruiken, terwijl de vergunningen daarvoor nog lang niet op orde zijn.

Lees ook: Vliegveld-actiegroep dreigt minister met kort geding

Gesprekje
De stichting heeft Richard Wagemans als advocaat in de arm genomen om de zaak. Hij is uiterst kritisch op de handelswijze van de minister. "Er moet een vaste procedure doorlopen worden met een milieueffectrapportage, besluitvorming en een bezwaarprocedure. Daar kan niet na een gesprekje met gedeputeerde Twan Beurskens ineens van afgeweken worden", aldus Wagemans.

Door de langere start- en landingsbaan kunnen er meer én zwaardere vliegtuigen landen en opstijgen in Beek. De actiegroep vreest voor de overlast die dat zou opleveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen