Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek

Onderzoek: 'Doorgaan vrachttaks desastreus voor MAA'

Een vliegtaks op vrachtvervoer zou desastreuze gevolgen hebben voor Maastricht Aachen Airport (MAA). De vrachtvluchten zouden daardoor op termijn mogelijk helemaal verdwijnen van het vliegveld in Beek. Terwijl deze goed is voor 70 procent van de inkomsten.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Coronacrisis: Vliegveld Beek hoopt op uitstel vrachttaks

Maastricht Aachen Aiport hoopt dat de taks op passagiersvluchten wordt uitgesteld en de vrachttaks er helemaal niet komt. Deze toeslag zou zeer nadelig zijn voor de concurrentiepositie van het vliegveld in Beek.

Sebastian Papst - directeur Airport Weeze
Nieuwe luchthavendirecteur voor Airport Weeze

De 43-jarige Sebastian Papst wordt de nieuwe directeur van vliegveld Weeze, net over de grens bij Well. Hij volgt Ludger van Bebber op, die de nieuwe directeur van Flughafen Dortmund GmbH wordt.

Qatar Airways vrachtvliegtuig Airbus A330F
Luchtvrachtrecord op Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport heeft in juni de meeste vracht van dit jaar vervoerd. In totaal verwerkte de luchthaven in juni 13.219 ton aan goederen.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
MAA: Liever samenwerken dan concurreren met Schiphol

Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) wil niet langer concurreren met Schiphol, maar ermee samenwerken. Dat zegt MAA-directeur Jos Roeven woensdag.

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Vliegveld MAA: 'Topdrukte door nieuwe klanten'

Vliegveld Maastricht Aachen Airport is hard getroffen door het grotendeels wegvallen van vracht- en passagiersvervoer vanwege de coronacrisis. Desondanks is het MAA gelukt nieuwe klanten te werven.

Vliegtuig vrachtvliegtuig ULS Maastricht Aachen Airport Vliegveld
Vrachtvervoer vliegveld MAA daalt bijna 10 procent

Op het vliegveld van Maastricht is in april 10.200 ton vracht afgehandeld. Dat is 9,5 procent minder dan in april vorig jaar. Toen werd er op Beek 11.200 ton vracht vervoerd.

stock vliegveld Weeze Ryanair
Opnieuw miljoeneninjectie nodig voor vliegveld Weeze

Vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well, heeft opnieuw miljoenen euro's steun nodig om te kunnen blijven bestaan.

Modelvliegtuigclub Nederweert mag weer de lucht in na versoepeling lockdown (20-05-2020)
Modelvliegtuigen Nederweert terug de lucht in na lockdown

Wekenlang moesten de leden van Modelvliegclub Nederweert (MVC) hun hobby in de kast zetten. Na overleg met de gemeente mag er weer gevlogen worden van hun eigen basis in Leveroy.

Vliegtuig vrachtvliegtuig ULS Maastricht Aachen Airport Vliegveld
'MAA wordt niet gelijk behandeld in luchtvaartnota'

Gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) heeft een principieel bezwaar tegen de concept-luchtvaartnota van het kabinet die vrijdag is gepresenteerd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten