Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht vanwege mist

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 12:48

Door de mist kampt het vliegverkeer op enkele vliegvelden in Nederland donderdag met vertraging en annuleringen. Daarom is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport.

Het vliegveld in Beek heeft geen last van de mist. Vluchten van en naar Eindhoven Airport wel. Donderdagochtend liepen daar negen vluchten vertraging op en moesten vier toestellen uitwijken; drie naar Maastricht en één naar Weeze. Alle drie de toestellen die landden op Maastricht zijn van Wizzair, een maatschappij die zelf ook gebruik maakt van de luchthaven in Beek.

Mist
Volgens een woordvoerster is de mist op Eindhoven Airport rond het middaguur opgetrokken, maar het is nog niet duidelijk of daarmee de problemen ook opgelost zijn. Het kan zo maar weer dichttrekken, houdt de woordvoerster een slag om de arm.

Schiphol
Ook op Schiphol zorgt de mist voor vertraging en annuleringen. Volgens een woordvoerster van de luchthaven bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer drie kwartier. Hoeveel vluchten er zijn gecanceld, kon zij niet zeggen.

De verwachting is dat de overlast nog de hele dag duurt. Schiphol adviseert reizigers de website in de gaten te houden voor informatie over hun vlucht.

Waarschuwing
Het vliegverkeer ondervond woensdag ook al problemen door de mist. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in het hele land, met uitzondering van het oosten. Naar verwachting verdwijnt de mist de komende uren op de meeste plaatsen.

In Limburg kreeg het verkeer donderdagochtend te maken met verraderlijke misbanken, maar dat heeft niet voor noemenswaardige problemen gezorgd.

Lees ook: Opgepast: slecht zicht door verraderlijke mistbanken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
ANP-402854513
Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht, opnieuw vanwege mist
Mist zorgt voor problemen op Maastricht Aachen Airport
Vliegtuigen landen in Maastricht vanwege mistig Eindhoven
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen