Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht vanwege mist

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 12:48

Door de mist kampt het vliegverkeer op enkele vliegvelden in Nederland donderdag met vertraging en annuleringen. Daarom is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport.

Het vliegveld in Beek heeft geen last van de mist. Vluchten van en naar Eindhoven Airport wel. Donderdagochtend liepen daar negen vluchten vertraging op en moesten vier toestellen uitwijken; drie naar Maastricht en één naar Weeze. Alle drie de toestellen die landden op Maastricht zijn van Wizzair, een maatschappij die zelf ook gebruik maakt van de luchthaven in Beek.

Mist
Volgens een woordvoerster is de mist op Eindhoven Airport rond het middaguur opgetrokken, maar het is nog niet duidelijk of daarmee de problemen ook opgelost zijn. Het kan zo maar weer dichttrekken, houdt de woordvoerster een slag om de arm.

Schiphol
Ook op Schiphol zorgt de mist voor vertraging en annuleringen. Volgens een woordvoerster van de luchthaven bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer drie kwartier. Hoeveel vluchten er zijn gecanceld, kon zij niet zeggen.

De verwachting is dat de overlast nog de hele dag duurt. Schiphol adviseert reizigers de website in de gaten te houden voor informatie over hun vlucht.

Waarschuwing
Het vliegverkeer ondervond woensdag ook al problemen door de mist. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in het hele land, met uitzondering van het oosten. Naar verwachting verdwijnt de mist de komende uren op de meeste plaatsen.

In Limburg kreeg het verkeer donderdagochtend te maken met verraderlijke misbanken, maar dat heeft niet voor noemenswaardige problemen gezorgd.

Lees ook: Opgepast: slecht zicht door verraderlijke mistbanken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
Mist zorgt voor problemen op Maastricht Aachen Airport
Vliegtuigen landen in Maastricht vanwege mistig Eindhoven
Vliegtuig urenlang boven Sittard door dichte mist
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen