Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht vanwege mist

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 12:48

Door de mist kampt het vliegverkeer op enkele vliegvelden in Nederland donderdag met vertraging en annuleringen. Daarom is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar Maastricht Aachen Airport.

Het vliegveld in Beek heeft geen last van de mist. Vluchten van en naar Eindhoven Airport wel. Donderdagochtend liepen daar negen vluchten vertraging op en moesten vier toestellen uitwijken; drie naar Maastricht en één naar Weeze. Alle drie de toestellen die landden op Maastricht zijn van Wizzair, een maatschappij die zelf ook gebruik maakt van de luchthaven in Beek.

Mist
Volgens een woordvoerster is de mist op Eindhoven Airport rond het middaguur opgetrokken, maar het is nog niet duidelijk of daarmee de problemen ook opgelost zijn. Het kan zo maar weer dichttrekken, houdt de woordvoerster een slag om de arm.

Schiphol
Ook op Schiphol zorgt de mist voor vertraging en annuleringen. Volgens een woordvoerster van de luchthaven bedraagt de gemiddelde wachttijd ongeveer drie kwartier. Hoeveel vluchten er zijn gecanceld, kon zij niet zeggen.

De verwachting is dat de overlast nog de hele dag duurt. Schiphol adviseert reizigers de website in de gaten te houden voor informatie over hun vlucht.

Waarschuwing
Het vliegverkeer ondervond woensdag ook al problemen door de mist. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in het hele land, met uitzondering van het oosten. Naar verwachting verdwijnt de mist de komende uren op de meeste plaatsen.

In Limburg kreeg het verkeer donderdagochtend te maken met verraderlijke misbanken, maar dat heeft niet voor noemenswaardige problemen gezorgd.

Lees ook: Opgepast: slecht zicht door verraderlijke mistbanken

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Extra druk op MAA door mist in Amsterdam
ANP-402854513
Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht, opnieuw vanwege mist
Mist zorgt voor problemen op Maastricht Aachen Airport
Vliegtuigen landen in Maastricht vanwege mistig Eindhoven
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen