Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 10:05

Op Eindhoven Airport is vrijdag tot 12:30 uur geen vliegverkeer mogelijk. Vliegtuigen wijken uit naar Maastricht Aachen Airport (MAA) en vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well.

De Eindhovense luchthaven kampt met een capaciteitsprobleem bij de luchtverkeersleiding.

Aanvankelijk werd gemeld dat het probleem lag bij de luchtverkeersleiding op Schiphol, maar een woordvoerder van die dienst spreekt dat tegen. Volgens haar ligt het probleem bij de militaire luchtverkeersleiding, die het vliegverkeer regelt op zowel Eindhoven Airport als de naastgelegen vliegbasis van de luchtmacht.

Op het vliegveld in Beek is tot dusver één vliegtuig geland dat niet in Eindhoven kon landen. Een woordvoerster laat weten dat er mogelijk meer vliegtuigen uitwijken naar MAA.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen