Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Geplaatst opzaterdag 20 februari 2021 - 17:04

Een vrachtvliegtuig dat vanaf Maastricht Aachen Airport was vertrokken, verloor zaterdagmiddag boven de omgeving van Meerssen metaaldelen nadat een van de motoren door een explosie in brand was gevlogen.

Daarbij kwam een brokstuk neer op een oudere vrouw. Zij raakte lichtgewond en is uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook een kind dat een van de brokstukken opraapte, raakte lichtgewond. De jongen had brandwonden volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Diverse auto's in de Sint Josephstraat raakten beschadigd. "Veel mensen zijn geschrokken in Meerssen, omdat ze het vliegtuig met brandende motor zagen overvliegen", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Video: L1 en Track 88

Motor in brand
Nadat het vliegtuig om 16:10 uur was opgestegen van de luchthaven, kreeg het problemen aan een motor. Die vloog in brand na een explosie. Het toestel dat op weg was naar New York week uit naar het vliegveld van Luik. Daar bleef het vliegtuig enige tijd in de lucht cirkelen op 3 kilometer hoogte en maakte kort voor 17:30 uur een geslaagde voorzorgslanding. "Er is gekozen voor Luik omdat daar een langere landingsbaan is", aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Brokstukken
De politie riep mensen via Burgernet op om de brokstukken te laten liggen om het opnemen van de schade niet te verstoren. Het zou gaan om onderdelen van de vliegtuigmotor.

Op beelden is te zien hoe een metalen brokstuk uit een dak van een auto steekt in Meerssen:

Video: Track88 & Orange Media

Viermotorige Boeing
Volgens een woordvoerster van de luchthaven bij Maastricht ging het om een Boeing 747 400, een vrachtvliegtuig van chartermaatschappij Longtail Aviation uit Bermuda. De oorzaak van het voorval is onbekend. De woordvoerster sluit niet uit dat een motor mogelijk iets heeft opgezogen waardoor de turbinebladen stuk zijn geslagen. Zo zien de brokstukken volgens haar er wel uit. Maar met zekerheid kon ze dat niet zeggen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het voorval.

Sint Josephstraat
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen