Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegtuig verliest metaaldelen boven Meerssen

Geplaatst opzaterdag 20 februari 2021 - 17:04

Een vrachtvliegtuig dat vanaf Maastricht Aachen Airport was vertrokken, verloor zaterdagmiddag boven de omgeving van Meerssen metaaldelen nadat een van de motoren door een explosie in brand was gevlogen.

Daarbij kwam een brokstuk neer op een oudere vrouw. Zij raakte lichtgewond en is uit voorzorg voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ook een kind dat een van de brokstukken opraapte, raakte lichtgewond. De jongen had brandwonden volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Diverse auto's in de Sint Josephstraat raakten beschadigd. "Veel mensen zijn geschrokken in Meerssen, omdat ze het vliegtuig met brandende motor zagen overvliegen", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Video: L1 en Track 88

Motor in brand
Nadat het vliegtuig om 16:10 uur was opgestegen van de luchthaven, kreeg het problemen aan een motor. Die vloog in brand na een explosie. Het toestel dat op weg was naar New York week uit naar het vliegveld van Luik. Daar bleef het vliegtuig enige tijd in de lucht cirkelen op 3 kilometer hoogte en maakte kort voor 17:30 uur een geslaagde voorzorgslanding. "Er is gekozen voor Luik omdat daar een langere landingsbaan is", aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Brokstukken
De politie riep mensen via Burgernet op om de brokstukken te laten liggen om het opnemen van de schade niet te verstoren. Het zou gaan om onderdelen van de vliegtuigmotor.

Op beelden is te zien hoe een metalen brokstuk uit een dak van een auto steekt in Meerssen:

Video: Track88 & Orange Media

Viermotorige Boeing
Volgens een woordvoerster van de luchthaven bij Maastricht ging het om een Boeing 747 400, een vrachtvliegtuig van chartermaatschappij Longtail Aviation uit Bermuda. De oorzaak van het voorval is onbekend. De woordvoerster sluit niet uit dat een motor mogelijk iets heeft opgezogen waardoor de turbinebladen stuk zijn geslagen. Zo zien de brokstukken volgens haar er wel uit. Maar met zekerheid kon ze dat niet zeggen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het voorval.

Sint Josephstraat
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen