Overslaan en naar de inhoud gaan

Vliegenoverlast Stein ondanks opruimen plastic

Geplaatst opdinsdag 6 juli 2021 - 7:32

Ondanks het opruimen van een grote berg plastic afval bij een bedrijf in Stein blijven vliegen de inwoners van het dorp lastigvallen.

De gemeente meldt dat er opnieuw klachten over vliegenoverlast binnenkomen, en gaat onderzoeken of hiervoor een of meer specifieke oorzaken zijn aan te wijzen.

Hoorndol
Inwoners van Stein werden jarenlang hoorndol van duizenden vliegen. Die werden vermoedelijk aangetrokken door grote hoeveelheden plasticafval bij recyclingbedrijf Wessem Port Services bij de haven. Inmiddels is vergunning voor het bedrijf aangepast, en zijn de bergen plastic verdwenen.

Lees ook: Gemeente Stein onderzoekt vliegenplaag

Zelf doen
Toch wordt er opnieuw geklaagd bij de gemeente. Een eerder onderzoek wees al uit dat er meerdere oorzaken zijn voor de vliegenoverlast, waarvan een deel volgens de gemeente door de inwoners zelf kan worden aangepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen